AYM'nin Berberoğlu kararı sonrası Adalet Bakanı: Kararlar uygulanmak için vardır

TAKİP ET

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) CHP’li Enis Berberoğlu için verdiği ikinci hak ihlali kararı için “Kararlar uygulanmak için vardır. AYM’nin kararları bağlayıcıdır” dedi.

AYM, MİT TIR’ları davasında yargılanıp ceza alan Berberoğlu hakkında verdiği ilk ihlal kararının yerel mahkeme tarafından uygulanmaması üzerine bir kez daha hak ihlali kararı vermişti.
Sosyal medya mesajı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter’dan annesine küfreden kişinin tutuklanmamasına tepki göstermişti. Gül’ün dünkü konuşmasında ise isim vermeden Soylu’yu kast ettiği öne sürülmüştü.

Gül, gazetecilerin sorusu üzerine konuyla ilgili bugün de şunları söyledi: “Kadınların haysiyeti onuru her şeyden önemli. Annelerine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu kişinin hukuk önünde en ağır cezayı bulacağına inanıyorum. Bakanımızın muhterem validelerine de acil şifalar diliyorum. Hiç kimsenin annesine, eşine, ailesine kimsenin küfretme hakkı yoktur. Aile en kutsalımızdır, kadınlar onurumuzdur. Kimin annesi olursa olsun en ağır şekilde elbette kınamak, yakışıksız ifadeleri engellemek de hepimizin görevi. Kanunlar toplumun ihtiyaçları için çıkarılır. Kanun dağıtımı yargıdadır, sosyal medyada değil. Bu tür hadiseleri de inşallah hiç kimse yaşamaz.”