Aytekin Tunus'dan çarşaf liste çıkışı!

TAKİP ET

CHP İzmir İl Kongresi, 16 Eylül 2023 tarihinde yapılacak. Kongrede adaylığını açıklayan Aytekin Tunus, çarşaf liste yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Kongrede çarşaf liste ile seçim yapılması konusunda tartışmalar yaşanıyor. CHP tüzüğüne göre, il kongrelerinde çarşaf liste ile seçim yapılması zorunlu olduğuna dikkat çeken CHP İzmir İl Başkanı Adayı Aytekin Tunus, mevcut il başkanının bazı ilçe başkanları aracılığıyla blok liste ile seçim yapılması için baskılar yaptığını öne sürdü.
Tunus, bu tür çalışmaların partinin demokratik yapısını zedeleyeceğini belirterek, bu konudaki iddiaların doğru olmadığını söyleyen Tunus şöyle dedi:
"16 eylül İzmir İl Kongremiz Demokrasi ve Tüzüğümüz gereğince çarşaf liste olmalıdır. Ancak;İlçe Örgütlerimize Yapmış olduğum ziyaretler sırasında il delegelerimiz ve partililerimizden aldığım duyumlara göre, mevcut il başkanı tarafından görevlendirildiği söylenen bir kaç ilçe başkanımızın kongremizde,tüzüğümüzün emrettiği çarşaf liste yerine blok listenin oylanması konusunda baskılar yapıldığını ve bu konuda çalışmaların başlatıldığı duyumunu aldım.Bu duyumların doğru olmamasını diliyorum.
Bu tür çalışma içinde olanları uyarıyorum; hiç bir güç partililerimizin en demokratik hakkı olan “SEÇME ve SEÇİLME" haklarını gasp edemez,ipotek altına alamaz. Delegelerimizin ve üyelerimizin bu haklarının korunmasını sonuna kadar savunacağım.
Türkiye'ye Demokrasiyi getirmiş bir partinin neferleri olarak,demokrasi şölenine dönüştürmemiz gereken İL kongremize gölge düşürmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu düşüncede olanlara en güzel cevabı örgütümüzün vereceğine inanıyorum.
Kamuoyunda böyle bir algının oluşmasını önlemek hepimizin öncelikli görevidir. Bu konuda parti kamuoyunu rahatlatmak adına başta görevdeki il başkanı olmak üzere diğer aday arkadaşımı birlikte ortak açıklama yapmaya davet ediyorum" ifadeelrine yen verdi.