Aytun Çıray, "Yüzde 35'e düşen AKP'nin yeniden doğuşunu sağlayacaksınız"

TAKİP ET

27. dönem İzmir Milletvekili Aytun Çıray, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Perinaz Mahpeyker Yaman'ı danışman olarak atadığı günden bu yana süren tartışmalara atıfta bulunarak İYİ Parti'nin milletvekili listesi üzerinden sert eleştiride bulunarak siyaset tavrını eleştirdi. Çıray; "Yüzde 35'e düşen AKP'nin yeniden doğuşunu sağlayacaksınız" dedi. 

GERÇEK HABERCİ-CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun atadığı 90 danışmanın aslında danışılacak kimse olmak yerine sahada kullanılacak kimseler olduğunu öne süren İzmir eski Milletvekili Aytun Çıray, kişisel sosyal medya hesabından dikkat çeken paylaşımlarda bulundu. Özellikle İYİ Parti'den gelen eleştirilere vurgu yapan Çıray, İYİ Parti listesinden milletvekili seçilen isimlerin attığı bazı mesajları gündeme getirerek, "Kemal Bey’den bin beter yanlışları yapan diğerlerinin görmezden gelinmesi. Benden söylemesi bayanlar baylar. Derhal toparlanılmazsa %35’e düşen AKP’nin yeniden doğuşunu sağlayacaksınız" dedi.
Çıray'ın attığı mesajın tamamı şöyle;
"Kılıçdaroğlu’nun atadığı 90 danışmanından biri günlerdir medyanın konusu. Haklılar mı? Haklılar. Aslında 90 danışman demek.. Danışılacak değil sahada kullanılacak eleman demektir. Belli ki bu hanım Kılıçdaroğlu’na yanına CHP’nin çok zayıf olduğu “Batman’dan oy getirir” diye monte edilmiş.
Tavsiye edilenler tarafından bu hanımın tanınıp bilinmemesi mümkün değil. Bunu bir not edelim.. Şimdi ihtiyaç oldu, servis edildi muhtemelen.
Adeta “House of cards”taki gibi istihbarat oyunlarına benzer bir durum. Tamam. Kemal Bey'in günlerdir eleştiriliyor olması doğal. Ancak şimdi eleştiren eleştirmeyen, araştırmacı soruşturmacı herkese soruyorum.. Bir kalemde görevden alınabilecek.. Muhtemelen hiçbir şey danışılmamış bir danışman mı önemli? Yoksa dokunulmazlık verilen milletvekili mi? Ayrıca. TSK’nın tasfiyesinde rol oynayan iki kişiden biri bugün vekil. Diğeri ise sayemde direkten döndü. Temayüle bile sokulmadan. Konulduğu birinci sıradan seçilemedi. Bunlar danışmandan daha mı önemsiz? Bir de seçtirilmiş İYİ Partili vekil var ki evlere şenlik. Doğruysa eğer. Bana gelen bilgiler dehşet verici. Hani Kemal Bey’i “Yahu hiç olmazsa bu kadını Google’asaydın” diye eleştiriyorlar ya. Bu vekili Google’maya bile gerek yok. O kendini Google’lamış zaten! Ama. Günlerdir “danışman” skandalını işleyenler Akşener’e akıllarına getirip sormuyorlar. Hanımefendi bunu sizin partinize kim monte etti? Örneğin; siz olsanız. “Benim Cumhurbaşkanım Sn. Recep Tayyip Erdoğana diz çöktürecek bir kurum devlet veya dernek anasının …ndan çıkmadı bu da böyle biline!” Veya.. “Hemde ..nenin tehlikelisiyim ben Paralı ..neyim” Veya.. "Senin namusunu s… o.. Karının…. Annenin …. Özetle namusunu s.. Not: Ek olarak babanıda …. S…” Ve bunları sollayacak nice mesajları olan ve borsada ceza yemiş bu şahsı. Lideri kadın olan bir partiye kim vekil yaptırdı. Hangi siyasi özelliği ve geçmişi nedeniyle lider kontenjanından liste başı oldu diye sormaz mısınız? Sormuyorlar." Diğer yandan AKP’nin vekil yaptığı. Atatürk düşmanı fikirlerde etkisiz, yetkisiz o danışmanı katlayacak Hüda-Parlılar başlı başına yazı konusu. Kısacası burada tuhaf olan şey Kemal Bey’in eleştirilmesi değil. Tuhaf olan..
Kemal Bey’den bin beter yanlışları yapan diğerlerinin görmezden gelinmesi. Benden söylemesi bayanlar baylar. Derhal toparlanılmazsa %35’e düşen AKP’nin yeniden doğuşunu sağlayacaksınız.'

 

Aytun Çıray İYİ Parti