Babacan'dan Ağbal sorusu: 130 Milyar doları araştırdığı için mi görevden alındı

TAKİP ET

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan "Merkez Bankası başkanı çar çur edilen 130 milyar doların akıbetini araştırdığı için mi görevden alındı?" diye sordu.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan partisinin 1. Olağan Aksaray Merkez İlçe Kongresinde konuştu.

Babacan, HDP'li Ömer Faruk Gergirlioğlu'nun vekilliğinin düşmesi, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması parti kapatma gibi birçok konuda AKP'ye yüklenerek şunları söyledi:

"Ülkeyi zaten karanlığa sokmuşlardı ama şimdi artık tamamen gece yarısı kararlarıyla karanlıktan yönetmeye başladılar.

Açıkladıkları insan hakları paketinden sonra Meclis’in İnsan Hakları Komisyonu üyesinin milletvekilliği düşürüldü, küçük ortak bir şeyler söyleyince apar topar gözaltına alındı.

Bari paketin hevesini alsaydınız. Dakika 1, ihlal 1."

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

 

İstanbul Sözleşmesi eleştirilerini sürdüren Babacan şöyle devam etti: 

"Karar alırken hiç mi düşünmüyorsunuz ‘Şimdi bu kararı alırsak, bizden cesaret alanlar eşine, çocuğuna şiddet uygular’ diye? Kimse ‘Şu potansiyel katillere cesaret vermeyin’ demiyor mu size?

Çete liderlerine övgü düzen ortağınızla beraber, ülkede siyasal şiddetin yeniden ortaya çıkmasına alan açan da sizsiniz. Tüm dünyada ‘İstanbul Sözleşmesi‘ diye bilinen temel bir insan hakları belgesini yok sayamazsınız.”

MERKEZ BANKASI

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınması ve sonrasına yaşananlarla ilgili Babacan şunları söyledi: 

‘Merkez Bankası’nın bağımsız çalışmasına müsaade edecek misiniz’ diye sorduk. Yanıt gecikmedi. Hayır, dediler.”

“Daha üç gün önce Sayın Erdoğan’ın önüne iki seçenek koydum. ‘Ya bu milletten özür dile ya da Merkez Bankası’yla ilgili bir adım at’ dedim. Sadece iki cevap seçeneği koyduk; gitti yine yanlış seçeneği işaretledi. Yazı tura atsan tutma ihtimali daha yüksek.

PARLATMA ÇABASI

Akraba bakanı parlatma çabası var; Merkez Bankası'nı kâr ettirmiş. Merkez Bankası nasıl kâr eder? Çok para basarsa, faizi yükseltirse ve biriktirilen 130 milyar doları mirasyedi gibi çarçur ederse kâr eder.

Merkez Bankası başkanı çar çur edilen 130 milyar doların akıbetini araştırdığı için mi görevden alındı?