Babacan'ın parti tüzüğünde dikkat çeken ayrıntı

TAKİP ET

Siyasi partilerde kuruluş çalışmaları ile ilgili her gün yeni bir iddia ortaya atılan ve yaklaşık 300 kişilik ekiple siyasi çalışmalarını sürdüren Ali Babacan'ın partisinin kuruluşu için son viraja girildi. Hazırlık çalışmalarında sona gelen parti tüzüğünde önemli bir ayrıntı dikkat çekiyor.

Begüm Burçak GÜNAY/GERÇEK HABERCİ-KULİS HABER- Yeni parti kurma çalışmalarına başlayan eski Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Ali Babacan’ın hazırlıklarını tamamlama aşamasına getirdiği öğrenildi. Partinin ismi ve logosu merak edilirken özellikle parti programı ve tüzüğü ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Yapılan hazırlıklar çerçevesinde parti programı çalışmaları bitti. Parti programında özellikle ekonomi, işsizlik ve dış ilişkiler ile ilgili ayrıntılar dikkat çekiyor. 

Bu arada parti tüzüğü çalışmalarında da sona gelindi. Parti tüzüğünde en dikkat çeken konu ise "Genel Başkan Yetkileri" konusunda oldu. Bu çerçevede özellikle siyasi kulislerde sıkça gündeme gelen parti tüzüğünde parti liderine geniş yetkiler veren ve "Genel Başkan Sultası" olarak değerlendirilen tüzüğün dışında bir çalışma yapıldığı öğrenildi. Kurulacak yeni parti için hazırlanan parti tüzüğünde genel başkanın bir çok yetkisinin budandığı bu yetkilerin merkezde oluşturulacak yönetim kurulu tarafından kullanılmasına yönelik çalışma yapıldığı öğrenildi.

ÖRGÜTLENME ŞUBAT AYI ORTASINDA BAŞLAYACAK

Bu arada genel merkezin tadilatı ve tüzük çalışmaları nedeniyle iki kez ertelenen kuruluş çalışmalarının da tamamlandığı iddia edilen yeni partide ocak ayının son günü yada en geç şubat ayının ilk günlerinde kuruluş dilekçesinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilmesi bekleniyor. Partinin teşkilatlandırılmasına da şubat ayı ortası itibaren yapılacak il başkanlıklarının atanması ile hızlıca tamamlanacak. 

Ankara'daki siyaset kulislerinde Babacan'ın partisinin teşkilatlandırma konusunda her ilde komisyonların oluşturduğu ve teşkilat yapısının bir iki hafta içerisinde tamamlanacağı ileri sürülüyor.