Babacan: Önümüzdeki seçimleri uzlaşı anlayışı ve demokrasi kazanacak

TAKİP ET

Altılı Masa'nın anayasa taslağını hakkında konuşan Babacan masanın mutabakata vardığı anda toplumun geniş kesiminin desteğini alabileceğini söyledi. Babacan, 'Türkiye'yi yönetmekte başarılı olamazsak kötü olur' dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Önümüzdeki seçimleri uzlaşı anlayışı ve demokrasi kazanacak. Bu seçimlerde demokrasi kazanınca tüm dünyadaki demokratların umutları yeşerecek” dedi.

Babacan, gündem dair Cumhuriyet’te konuştu. Altılı Masa’ya katılım sürecini anlatan Babacan, “Türkiye’de bir ilke imza attık. Politikalar uzlaşıyor, tek bir ekonomi ve dış politika söylemiyle seçime gideceğiz. Yüzde 70 mutabakat sağlasak bile Türkiye’yi uçurur” ifadelerini kulandı.

‘MASANIN TEMSİL GÜCÜ ÖNEMLİ’

Anayasa taşlığı üzerinde kısa sürece uzlaştıklarını anlatan Babacan şunları söyledi:

“Eylül ayında anayasa görüşüldü. Bu yeni bir anayasa değil. Mevcut anayasadaki değişiklikleri içeriyor. 84 maddede değişiklik var. Ancak masanın temsil gücü çok önemli. Masa mutabakata vardığı anda toplumun geniş kesiminin desteğini alabilir. Gerekirse de üzerinde değişiklikler yapılabilir. Bizim çalışmalarımız da Altılı Masa’da metne girdi. 2012 yılından buna ortak bir anayasa çalışması yapılamıyordu, biz yaptık.

‘ÜLKENİN GÜVENLİĞİ, EKONOMİ PERFORMANSI KONUSUNDA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ’

Önümüzdeki seçimleri uzlaşı anlayışı ve demokrasi kazanacak. Bu seçimlerde demokrasi kazanınca tüm dünyadaki demokratların umutları yeşerecek. Çünkü popülist otokratlar, demokrasiyi savunanların umudunu kırıyor. Seçimi değil, Türkiye’yi kazanmalıyız. Türkiye’yi yönetmekte başarılı olamazsak kötü olur. Ülkenin güvenliği, ekonomi performansı konusunda çok çalışmalıyız. O zaman yeni bir tek adam veya tek kadın aramaya başlarlar. İttifak diye başlar, itilafla biter, bugünden anlaşalım, uzlaşalım, kimsenin eline malzeme vermeyelim.”

‘ALTILI MASA ORTAK HAREKET EDERSE DAHA FAZLA MİLLETVEKİLİ ÇIKARABİLİR’

2023 yılında yapılacak olan seçimlere dair konuşan Babacan, “Cumhurbaşkanı adayımızın belli olması lazım. Adayımızla çıkmalıyız otobüsün üzerine. Ortak aday, ittifak ve veya seçim işbirliği modaliteleri üzerine çalışacağız” vurgusu yaptı. Babacan, devamında şunları söyledi:

“Bu ne demek? “DEVA olarak biz 41 ilde seçime gireceğiz” dedik. Diğer illerde partilerle nasıl işbirliği yapabiliriz diye düşünüyoruz. Çünkü milletvekili sayısını da maksimumda oluşturmak zorundayız. Diğer illerde Altılı Masa ortak hareket ederse daha fazla milletvekili çıkarabilir. Simülasyonlar yapıyoruz, başka partiler de simülasyonlar yapıyor. Çalışmaların bitmesi sonunda ittifak için hazırız demektir.”

VATANDAŞ ‘6’LI MASAYI DAĞITMAYIN’ DİYOR

Ziyaret ettiği kentlerde yurttaşın sıkıntısını dinleyen Babacan, “Bize ‘6’lı masayı dağıtmayın, seçime birlikte girin’ ricasında bulunuyorlar. Bu çok önemli” diye konuştu.

altılı masa anayasa Babacan ali babacan