BAE'den Türkiye'ye Katar Uyarısı

TAKİP ET

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Enver Muhammed Gargaş, 'Türkiye'nin, Arapların Katar'a karşı adımlarının kendisinin de çıkarına olduğunu anlamasını umuyorum' dedi.

Suudi Arabistan’la birlikte Katar’a karşı ablukanın başını çeken Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) Türkiye’ye bir eleştiri geldi. Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Enver Muhammed Gargaş, Ankara’yı dengeli bir politika izlemeye çağırarak, ‘Türkiye’nin, Arapların Katar’a karşı adımlarının kendisinin de çıkarına olduğunu anlamasını umduğunu’ söyledi.

‘YILLAR SÜREBİLİR’

Paris’te bir grup gazeteciyle sohbet eden Gargaş, ‘Katar’ın aşırılıkçıları ve cihatçı grupları destekleme politikasını değiştirmemesi halinde ablukanın yıllar sürebileceğini’ de açıkladı. BAE Dışişleri Bakanı, “Kuveyt’in arabuluculuğu çok yararlı olacak ve bazı talepler ortaya konulacak. Katar, bunu yeni bir durum olduğunu ve tecridin yıllar sürebileceğini anlayacak. Eğer siyasi rollerine ilişkin çarpık bakış açıları nedeniyle tecrit edilmek istiyorlarsa, o zaman tecrit edilsinler” dedi.

 

"KARALAMA KAMPANYASI" SUÇLAMASI

Öte yandan Katar, kendisiyle tüm ilişkileri kesen Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır'ı "karalama kampanyası" yürütmekle suçladı. Katar hükümetinin iletişim ofisi direktörü Şeyh Saif Bin Ahmed, "Ülkemize yönelik abluka iki haftadır sürüyor ve bize abluka uygulayan ülkeler krizi çözmek için hiçbir formül önermedi" dedi.

bae tÜrkiye katar uyarı