Bahçeli'den muhalefete: Baba ile oğul çekişmeli, babayla abla ihtilaflı, oğul ile abla kumpasçı, diğerleri de siperlerinde seyircidir

TAKİP ET

"Babayla oğul arasındaki gelgitli sürece müdahil olan ablaların biz de varız çıkışı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni iki partinin kazandığını çatık kaşlarla hatırlatıp ikilik çıkarması malumu olduğumuz bir menfaat çatışmasıdır"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Siyaset ve Liderlik Okulu’nun sertifika töreninde konuşma yaptı.

Konuşmasında muhalefete yönelik eleştirilerde bulunan Bahçeli, "Kendilerini yükseltmek maksadıyla milleti ve devleti ayağa düşürmek için Türkiye düşmanlarının eline avucuna düşenler kelimenin tam manasıyla zillettedir ve siyaset platformunda bu köhne sıfatlarıyla arzı endam ettikleri ortadadır" dedi.

"Türkiye’deki muhalefet siyasetinin hasret duyduğu şey karanlık ve kargaşadır" diyen Bahçeli, "Milletten umudu kestiklerinden dolayı demokrasiye sözde bağlıdırlar. Fakat Cumhur İttifakı bu zilletin hesaplarını Allah’ın izniyle boşa çıkaracak, bu ittifakı ebette mağlup ve mahcup edecektir" diyen konuştu.

"Baba ile oğul çekişmeli, babayla abla ihtilaflı, oğul ile abla kumpasçı, diğerleri de kendi siperlerinde seyircidir"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hapis cezası verilmesi sonrası 6'lı masa liderlerinin Saraçhane parkında miting düzenlemesini de eleştiren Bahçeli, "Saraçhane’de rol kapma derdine düşenlerin bu yeni yüzyılı bırakınız anlamasını, varlıklarını ibra etmeleri ve iddiayla sürdürmeleri bile akla ziyan bir haldir" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu için "Baba-oğul gibiyiz" sözlerine de atıfta bulunan Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i kastederek, "Babayla oğul arasındaki gelgitli sürece müdahil olan ablaların biz de varız çıkışı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni iki partinin kazandığını çatık kaşlarla hatırlatıp ikilik çıkarması malumu olduğumuz bir menfaat çatışmasıdır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli şöyle devam etti:

Ne var ki karşımızdaki siyaset tablosunda bir aile dramı yaşanmaktadır. Baba ile oğul çekişmeli, babayla abla ihtilaflı, oğul ile abla kumpasçı, diğerleri de kendi siperlerinde seyircidir. Biz bu olan bitenlere zillet demeyelim de ne diyelim? Veli nimeti olan ittifak ortağına ‘çarparım’ diye tehditler savuranların nesine itibar edelim? Siyaseti miras paylaşımına ve tarla kavgasına dönüştüren akılsız talancıların neyine bakalım, neresiyle alakadar olalım?

Bahçeli muhalefet Kemal Kılıçdaroğlu İmamoğlu