Bahçeli ve Erdoğan'ın sürpriz zirvesinde Süleyman Soylu'nun durumu netleşti

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşerek yeni kabine için görüşlerini aldı. İki liderin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun durumunu netleştirdiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda “sürpriz” bir görüşme gerçekleştirdi. İki liderin en önemli gündem maddelerinden birinin de Erdoğan’ın cumartesi açıklaması beklenen “yeni kabine olduğu” kaydedildi.

Daha önce Soylu’nun TBMM’de yemin ettikten sonra, “bakanlık görevine devam edeceği” konuşuluyordu. Ancak Soylu’nun TBMM İçişleri Komisyonu Başkanlığı görevine getirileceği ileri sürüldü. Bir başka iddia da Soylu’nun cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı yönündeydi.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, iki lider, Beştepe’de gerçekleştirdiği görüşmesinde Soylu’nun durumunu netleştirdi.

Kulislerde, daha önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yeniden kabinede yer alacağı iddiaları gündeme gelmişti. Ancak daha sonra İçişleri Bakanlığı için MİT Başkanı Hakan Fidan gibi isimler kulislerde konuşulmaya başlandı. Soylu’nun da “Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı” iddia edildi.

Bu nedenle kulislerde iki liderin görüşmesinin “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görevine devam edip etmeyeceği” bakımından “önem taşıdığı” ileri sürüldü. Öte yandan yeni TBMM başkanı için Ankara milletvekili Fuat Oktay, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın adı konuşuldu.