Bahçeli'nin Gizlediği 'Başkanlık' Formülü

TAKİP ET

Genel Başkan yardımcısı Semih Yalçın'ın Meclis'te 'evet' referandumda 'hayır' diyeceklerini açıklaması, parti tabanında ipleri iyice gerdi. MHP kurmayları ise, "AKP'den anayasa değişikliğine blok olarak evet oyu çıkmaz çok fire olur, 330 bulunamaz ve Erdoğan'ın Başkanlık hayali de tamamen biter" görüşü ile hamle yapıldığı görüşünde.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın, “Biz desteği AKP'ye vermiyoruz. Başkanlık sistemine de vermiyoruz. Biz desteği halkoylamasına veriyoruz” sözleri partide tartışma yarattı. Başkanlık sisteminin referanduma gitmesi için “evet” oyu kullanacaklarını açıklaması da ülkücüleri ikiye böldü.

Bahçeli'nin Gizli Formülü

Sözcü'de yer alan habere göre, taban ve seçmenden referandumda ‘hayır’ oyu kullanmalarını isteyeceklerini deklare eden MHP'de, Devlet Bahçeli'nin kafasında ‘yetkisi budanmış başkanlık’ formülü yattığı belirtiliyor. 5'i muhaliflere destek veren 40 vekilli MHP grubu, AKP'nin Meclis'e getireceği Anayasa değişikliğine ‘şartlı evet’ diyecek. 'FETÖ'nün gizli haberleşme programı ByLock'u kullanan AKP milletvekili olduğunu iddia eden MHP kurmayları teklife AKP içinden ‘fire’ çıkacağından emin. MHP, fiili durumu sona erdirmek ve başkanlık sistemi tartışmalarını bitirme noktasında son hamle için planlarını yapıyor.