Bakan değişikliğine CHP'den ilk tepki: İhaleyi alan firmada bir yanlışlık olmuştur

TAKİP ET

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın görevden alınması hakkında yaptığı açıklamada, 'Büyük ihtimalle Kanal İstanbul ihalesini alan firmada bir yanlışlık olmuştur. Bu düzende bunun cezasını sabaha bırakmazlar' dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın gece yarısında görevine son verildi. Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre Turhan’ın yerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Yardımcısı Adil Karaismailoğlu atandı. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bu değişikliğini değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel,”Büyük ihtimalle Kanal İstanbul ihalesini alan firmada bir yanlışlık olmuştur” dedi.


Arkadaşlar;

Bu memlekette, bu mevcut düzende Kanal İstanbul İhalesi’ni ertelemedi diye gece 02.00’de bakan görevden almazlar.



Büyük ihtimalle ihaleyi alan firmada bir yanlışlık (!) olmuştur.



Bu düzende bunun cezasını sabaha bırakmazlar.
— Özgür Özel (@eczozgurozel) March 28, 2020



Twitter’dan açıklama yapan CHP’li Özel, “Arkadaşlar, bu memlekette, bu mevcut düzende Kanal İstanbul İhalesi’ni ertelemedi diye gece 02.00’de bakan görevden almazlar. Büyük ihtimalle ihaleyi alan firmada bir yanlışlık (!) olmuştur. Bu düzende bunun cezasını sabaha bırakmazlar” dedi.

DEVA Partisi’nden değişikliğe ilk tepki



DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Tunahan Elmas da bakan değişikliğini ilişkin yaptığı açıklamada,  “Dün yaşanan Kanal İstanbul ihale meselesini eleştirenleri ülke aleyhine fitne çıkarmakla itham eden birçok kişi vardı. Bugün Ulaştırma Bakanı görevden alındı. Şimdi ihalenin ne kadar yanlış olduğuna dair yazılar yazmaya başlayabilirsiniz arkadaşlar” ifadelerine yer verdi.