Bakan Işıkhan'dan çalışan emekliye ikramiye açıklaması: Resmi Gazete'de yayınlandıktan 2 gün sonra hesaplara yatacak

TAKİP ET

Vedat Işıkhan, çalışan emeklilerin alacağı 5 bin TL'lik ikramiyeyle ilgili olarak, "Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra ödemeleri iki gün içinde yapacak şekilde hazırlıkları tamamladık" dedi.

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesine ilişkin, "Kanun teklifi Meclis'te kabul edilip, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra ödemeleri iki gün içinde yapacak şekilde hazırlıklarımızı tamamladık" ifadesini kullandı.

Işıkhan bir başka merak konusuna ilişkin olaraksa detay vermeyerek "Yeni yılda bütçemiz doğrultusunda emekli maaşlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

MECLİS'E NE ZAMAN GELECEK?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşmeleri devam eden torba yasada yer alan çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye ödenmesine ilişkin düzenleme önümüzdeki çarşamba günü yasalaştırılacak.

Bankalara gerekli talimatlar iletildi ve hazırlıklar yapıldı.

28-29 Aralık tarihlerinde 5 milyona yakın çalışan emekli, 5 bin TL’lik ikramiyelerini almış olacak.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla emeklilere Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye verilmiş ancak çalışan emekliler ikramiyenin dışında tutulmuştu. Karar kamuoyunda büyük tepkiye sebep olmuştu.

AK PARTİLİ YÖNETİCİLER ERDOĞAN'A İLETTİ

AK Partili yöneticiler ise Erdoğan'a emeklilerin kapsam dışında kalmasının yerel seçim öncesi sıkıntı yaratacağı ve ihtiyacı olduğu için çalışmak zorunda kalan emeklilerin tepkisinin arttığı iletmişti. Bunun üzerine AK Partili yöneticiler Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüş, ziyarette "Olumlu bir şey yapalım dedik, sürekli olumsuzluk konuşuluyor. Şimdi belli kesimin ikramiye almasını sağlarsak bu kez dışında kalanlardan büyük tepki alacağız. Bir düzenleme yapıp çalışan emekliler dahil tüm emeklilerin ikramiyeden yararlanmasını sağlayalım" önerisini dile getirdikleri ifade etmişlerdi.

TEPKİLER MEYVESİNİ VERDİ

Tüm bunların üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmayan emeklilere de 5 bin TL ikramiye verileceğini duyurdu. Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Emeklilerimizin yükünü hafifletmek için geçen ay bir defalık 5 bin lira ilave ödeme kararı almıştık. Kanun teklifimiz TBMM'den geçti ve 10 milyon 430 bin çalışmayan emeklimizin hesabına 5 bin liralık ödemeleri yatırıldı. Açıkçası emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması bizim de içimize sinmeyen bir durumdu. Bunun çiftçi ve esnaf emeklilerimizin de yer aldığı emeklilerimizde gönül kırgınlığına neden olduğunu fark ettik.

Pazartesi günkü kabine toplantımızda Çalışma ve Maliye Bakanlıklarımıza gerekli düzenlemenin yapılması talimatını verdim. Bakanlarımız çalışmalarını bugün itibarıyla tamamladı. Kanun teklifini önümüzdeki hafta TBMM'ye sunacağız.

ilk düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve bağkurlu esnaf emeklilerimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimizin tek seferlik 5 bin lira ödeme imkanından faydalanmalarını sağlayacağız.15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına bir defalık 5 bin lira ödeme gerçekleştirmiş olacağız. Tüm emeklilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bundan sonra da emeklilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz.

Resmi Gazete çalışan emekli ikramiye