Bakan Özhaseki'nin deprem sonrası sürece yönelik açıklamaları tepki çekti: Depremzedelerden insaf istedi

TAKİP ET

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bütçesi, önceki gün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Bakan Mehmet Özhaseki, Kentsel Dönüşüm Yasası’na yönelik “rant” eleştirilerine değinerek, “Yasanın hazırlıklarına ben bakan olduktan sonra başladık. Sonra sayın İmamoğlu ve CHP’li ilçe belediyelerin hepsini toplantıya davet ettik. 15 toplantıya katıldılar. Ne kadar öneri varsa aldık. Güzel önerileriniz varsa Meclis açık” dedi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Özhaseki, “260 bin tane bağımsız birim yıkılmış. Siz hükümet olsanız, 10 gün önce haberiniz olsa ne yapardınız? Her birine 10 kişiyi bağlayacak olsanız 2 milyon 600 bin kişiyi hazır etmeniz gerekir. Bina başında 50 kişi bulundurmak isteseniz 13 milyon insanı hazır etmeniz gerekir. Biraz insaflı olalım” diye konuştu. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ise “CHP’li vekiller üç yıl önceden Maraş’ta deprem olacağını söyledi” dedi. 

Bakan Özhaseki deprem sonrası belediyelerin çalışmalarına değinerek, “İlk saatlerden itibaren hükümet ayaktaydı. Bizim belediyeleri gönderdim. Birçok CHP’li belediye de vardı ama nüfusu milyonları aşmış bazı belediyeler, deprem turisti gibi geldiler, görüntü verdiler, gittiler” diye konuştu.

CHP Antalya Milletvekili Cahit Arı, “Haksızlık yapmayın. Başta İstanbul, Antalya, Ankara CHP’li belediyeler bütün gücüyle oradaydı. Cumhurbaşkanı bu lafı dedi diye siz de aynı şeyi söylemeyin. Artistlik yapan AKP’li belediyeler” tepkisini gösterdi. CHP’li vekiller bakanın sözlerini “belediyelerde ayrımcılık” olarak değerlendirdi. 

Bakan Özhaseki depremzede insaf