Bakan Soylu: 'İstanbul Sözleşmesi feshedilirse kadın cinayetleri artar' diyenler; kadına şiddet 0 olana kadar mücadeleye devam

TAKİP ET

Bakan Soylu, kadına yönelik şiddet verilerini paylaştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2022 Aile İçi ve Kadına Şiddet Raporu'nu paylaşarak, "'İstanbul Sözleşmesi feshedilirse kadın cinayetleri artar' diyenler, kadına şiddet 0 olana kadar mücadeleye devam" dedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "'İstanbul Sözleşmesi feshedilirse kadın cinayetleri artar" diyenler, 2022 Aile İçi ve Kadına Şiddet Raporumuz. Kadına şiddet 0 olana kadar mücadeleye devam. Bugün, Kadına Şiddet konusunda Değerlendirme Toplantımızda da bakanlığımız görev alanında önemli ek kararlar alacağız" açıklamasını yaptı.   

"2022'de kadın cinayetlerinde azalma" 

İçişleri Bakanı Soylu'nun açıkladığı verilere göre; 2021 yılında 309 kadın; 2022'de 272 kadın öldürüldü.  

İçişleri Bakanlığı'nın 8 milyon 262 bin 794 erkeğe 'Temel Bilgilendirme ve Farkındalık Oluşturma Eğitimi' verdiği belirtilen raporda, 2 milyon 987 bin 525 eğitim broşürü dağıtıldığı aktarıldı. 

Raporda; Elektronik Kelepçe İzleme Merkezi'nde bugüne kadar 3 bin 310 vaka takibinin yapıldığı; 823 vakanın takibinin hâlâ yapılmaya devam edildiği belirtildi. 

İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre; Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES), 4 milyon 756 bin 960 kişi tarafından indirildi. KADES üzerinden 606 bin 146 ihbarda bulunuldu. 

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre; Türkiye'de bir yılda öldürülen kadın sayısı milyonda 5 oldu. Türkiye, dünya sıralamasında Almanya, Hollanda, Norveç, İsveç ile birlikte dördüncü sırada yer aldı. Japonya ve İngiltere, öldürülen kadın sayısı milyonda 2 olarak dünyada en az kadının öldürüldüğü yer olarak listeye girdi.  

Bakan Soylu İstanbul Sözleşmesi fesh kadına şiddet cinayet