Bakanlar Kurulu değişiyor mu?

TAKİP ET

Ak Parti kulisleri Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 2'inci yılı dolunca parti kulislerinde Bakanlar Kurulu'nda değişiklik yapılacağı iddiaları konuşulmaya başlandı. Parti tabanında ve toplumda değişim beklentisi hayata geçirilecek iddiası var. 

Begüm Burçak GÜNAY/GERÇEK HABERCİ/KULİS HABER- Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 11 Temmuz tarihinde ikinci yılını doldurdu. Parti kulislerinde sık sık dile getirilen "Bakanlar Kurulu'nda değişiklik var" iddiası yeniden hayat buldu. Parti kulislerinde milletvekilleri gibi bakanlarında 2 yıl görev yapması halinde emekli olacağı iddia edilerek değişiklikler ile ilgili yeni fikirler ortaya atılıyor. GERÇEK HABERCİ'nin Ak Parti kulislerinde edindiği bilgiler şunlar;

3 Bakanlık Bölünüyor

Ak Parti kulislerinde konuşulan iddialardan ilki 3 bakanlığın bölüneceği konusu oldu. Bu iddiaya göre Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlıkları bölünerek Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Orman Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı oluşturulacak. 

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy değişecek, Tarım ve Orman Bakanı Bakanı Bekir Pakdemirli Orman Bakanlığı görevine getirilecek.

6 Bakanlık Değişiyor

Kulislerdeki iddialara göre  bu 3 ismin dışında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da değişiyor. Bu isimlerin yerine ise sadece Gençlik ve Spor Bakanlığı için bir ismin adı geçiyor. Söz konusu bakanlık için bir dönem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da avukatlığı görevinde bulunan Ak Parti Genel Sekreterliği görevini yürüten Ankara Milletvekili  Fatih Şahin'in adı geçiyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayısı artıyor

Bu iddiaların dışında dikkat çeken bir diğer önemli iddia ise daha önce sadece Fuat Oktay tarafından temsil edilen Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı sayısının 3'e yükseltileceği. Bu konuda iki ayrı iddia var. Bunlardan ilk iddiaya göre Fuat Oktay görevine devam ederken yeni oluşturulacak yardımcılıklara ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu atanacak. Diğer iddiaya göre ise Oktay'ında değiştirilerek yerine TBMM eski Başkanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın getirileceği oldu.