Balçova'da Velilerin Tam Gün İsyanı Sürüyor

TAKİP ET

Balçova'da, Vali Kutlu Aktaş İlkokulu öğrencilerinin velileri tekli eğitime geçilmesini protesto için bir kez daha okul önünde bir araya geldi.

İzmir Valiliği ile Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) daha önce de imza toplayarak gönderen veliler, seslerinin duyulmamasından şikâyetçi.

Okulun tam gün eğitime geçmesi ile ilkokul öğrencisi çocuklarının büyük sıkıntılar yaşayacağını aktaran veliler, karardan dönülmesini istedi. Okul önünde toplanarak açıklama yapan veliler, kararda ısrarcı davranılmasını protesto ederek, on dakikalık oturma eylemi yaptı. Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce, çocukların haklarına sahip çıkmaya devam edeceklerini açıkladı. 940 imza topladıklarını ve bu imzaları ilgili kurumlara verdiklerini anımsatan Orhan Yüce, yetkililerin bu dilekçeleri görmezden geldiğini belirtti.

Okul Tam Gün İçin Uygun Değil

Devletin, hükümetin ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın, çocukların daha kaliteli eğitim alması için çaba harcaması gerektiği yerde, bu kişilerin tam tersi uygulamalar içerisine girdiklerini belirten ÖVDER İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce, “Okulun tam güne geçmesi için uygun olmadığını bu makamlara bildirdik. ‘Ben yaptım oldu’ uygulamasını devam ettiriyorlar. Çocuklarımızın mağdur olmaması için iki talebimiz var. Ya tam güne geçiş kademeli yapılsın. Ya da yandaki okul ilkokul yapılsın” dedi. Vali Kutlu Aktaş İlkokulu binasının yanında bulunan okulda 80 öğrencinin olduğunu ve 5 sınıfta  15’er kişi olarak öğretim gördüklerini söyleyen Orhan Yüce, kendi çocuklarının ise bu uygulamanın hayata geçmesi halinde 30-35 kişilik sınıflarda ders işleyeceklerini belirtti.

 

Tam gün uygulamasına karşı olmadıklarını ifade eden Yüce, “Ama çocuklarımızın nitelikli eğitim hakkının engellenmesine karşı  da sessiz durmayacağız” dedi.

Açıklamanın ardından Balçova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürümek isteyen velilere polis önce izin vermedi. Yürüyüş yapmanın yasak olduğunu söyleyen güvenlik güçleri, velilerin ısrarı üzerine, pankartsız ve slogansız şekilde gitmelerine izin verdi. Veliler, ilçe milli eğitim müdürlüğüne giderek bir kez daha taleplerini içeren dilekçelerini verdi.