Başbakan Yıldırım: Dünyayı Dar Edeceğiz

TAKİP ET

Başbakan Binali Yıldırım Van'da yaptığı açıklamada, "Güvenlik güçlerimiz yabancı istihbarat servislerinin tetikçiliğini yapan teröristleri kaçtıkları yere kadar kovalayacak, bulundukları delikte etkisiz hale getirecek. Onlara sadece Van'ı değil, sadece Türkiye'yi değil, dünyayı dar edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım Van'da toplu açılış töreninde halka hitap etti. Başbakan Yıldırım'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Bizler vatandaşlarımızı bir tarağın dişleri gibi görüyoruz. Bizi kardeş kılan Rabbimize hamdolsun.

Sevgili Vanlılar, oynanan oyunu görelim.

Biz gönüller yapmaya geldik diyenlerdeniz. Biz kardeşiz, biriz beraberiz. Van 16 Nisan'a hazır mı? Van işi bitirmiş, Van EVET diyor! Onlara bu toprakları dar edeceğiz. Onlar bu ülkenin başının belası olmaktan çıkacak.

Sevgili Vanlılar dünya alem bilsin ki Türk de, Kürt de, Zaza da İzmir de bizim. Bizler Alparslan'ın, Selahaddin-i Eyyubi'nin torunlarıyız. Allah'ın birleştiğine hep karşı dururuz. Herkes şunu bilsin ki o Kandil sönecek. Terörün efendilerinin 'Kandil'ini mutlaka söndüreceğiz.

"Dünyayı dar edeceğiz"

Devletin şefkatli eli, yardımı ve desteği hep sizin yanınızda olacak ancak demir yumruğu da teröristin, sizin hayatınızı zorlaştıranların tepesinde patlayacak. Güvenlik güçlerimiz yabancı istihbarat servislerinin tetikçiliğini yapan teröristleri kaçtıkları yere kadar kovalayacak, bulundukları delikte etkisiz hale getirecek. Onlara sadece Van'ı değil, sadece Türkiye'yi değil, dünyayı dar edeceğiz.

Avrupa ülkeleri, neden ağız birliği yapmış gibi 'Hayır' propagandası yapıyor? Türkiye güçlenmesin istiyorlar.

Peygamber sevdalısı Van... Değerli kardeşlerim, yeni anayasada iktidar milletin oluyor. Millet iktidara geliyor.

başbakan binali yıldırım van dünya peygamber