Başbakan Yıldırım: Ufukta Bir Zafer Daha Var

TAKİP ET

Başbakan Yıldırım, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde halka hitap ediyor. 15 Temmuz'da yazılan destanın ilk cümlesinin Kahramankazan halkı tarafından söylendiğini aktaran Başbakan, 15 Temmuz'da yazdığınız destanın son cümlesini de yazıp tarihe not düşeceksiniz dedi. 16 Nisan'daki referanduma da işaret eden Yıldırım, Şimdi ufukta bir zafer daha var diye konuştu.

16 Nisan referandumu kampanyası için dün düğmeye basan AK Parti, ilk mitingini 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı kahramanca direnen ve ismi 'Kahramankazan' olarak değiştirilen ilçede gerçekleştiriyor. Başbakan Binali Yıldırım vatandaşlara hitap ediyor.

Başbakan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu toprakları vatan yapan aziz vatandaşlarım, Kazan'ı cesaretiyle, dirayetiyle, kahraman yapan Kahramankazanlı kardeşlerim. Sinesi vatan sevdasıyla dolup taşan yiğit yol arkadaşlarım. Hepinizi en kalbi hislerimle bu alanı hıncahınç doldurmuş Kahramankazanlı kardeşlerimi kucaklıyorum.

"Milletin Zaferi..."

15 Temmuz milletin zaferidir. O zaferde ilk cümleyi Kahramankazanlılar söyledi. Çünkü F-16'lardan korkmadınız, canınızı siper ettiniz. Sizin bu destancı mücadeleniz, milli iradeye sahip çıkmanız bütün dünyada bir örnek oldu. İşte meydan, insan seli. İşte Kahramankazan! Ama bu sefer meydanlara Kahramankazanlı, bereketli bir iş çıktı. 15 Temmuz'da yazdığınız destanın son cümlesini de yazıp tarihe not düşeceksiniz.

Yeni anayasa ile FETÖ, PKK, DEAŞ Türkiye'den temizlenecek. Evet diyeceğiz, terörün sonunu getireceğiz. Evet diyeceğiz, Türkiye'yi güçlendireceğiz. İstikrarın devamı için yeni anayasa 'Evet' deyin. Kahramankazanlılar, hazır mısınız? Tek vatan için, tek bayrak için, tek devlet için kararımız 'Evet'. Şehitlerin emaneti olan vatan için görevimiz var. 16 Nisan'da sandığa gideceğiz, terörü sevindirmeyeceğiz.

Darbeciler yok oldu millet zaferle buluştu. Şimdi ufukta bir zafer daha var. Biz bu zaferi de milletin 'evet' diyerek kazanacağına yürekten inanıyoruz.

"Biz Milletle Yürüdük"

AK Parti kurulduğu ilk günden beri birçok sorunla karşılaştı. Badireler atlattık. Vatandaşlarımız her zaman bize yol arkadaşı oldu. Her sıkıntıda bize destek verdiniz. Cumhurbaşkanımızı siyasi yasaklı yaptılar. Milletvekili olamaz, muhtar bile olamaz dediler. Partimizi kapatmaya çalıştılar. En son, 15 Temmuz'da kanlı bir darbe girişiminde bulundular. Allah'ın yardımı, milletimizin verdiği güçle doğrulduk, yolumuza devam ediyoruz. Bütün bu olaylar, Gezi olayları, 17-25 Aralık olayları... Hepsi boşa çıktı. Biz, milletle yürüdük, Kahramankazan'la yürüdük.

"Mesele Memleketse Gerisi Teferruat"

Siyasi görüş farklılıklarını bir kenara bırakalım. Mesele memleket ise gerisi teferruattır. Bu işin kavgası ve kutuplaşması olmaz. 16 Nisan'da sandığa siyasi görüşle değil, milli birlik, beraberlik ve kardeşliğimizle gideceğiz.

Kahramankazanlılara Müjde

Şimdi size buradan bir müjde vereyim: Ankara-Kazan yolunu 3 geçit haline getiriyoruz. Hayırlı olsun. Ankara-Sivas hızlı tren, Ankara-Kayseri hızlı tren, Ankara-İzmir hızlı tren çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

2002'nin karamsar Türkiye'sini 2017'de bir kutup yıldızı haline getirdik. 2010'daki referandumda Kahramankazanlılara yakışanı yaptınız. Sandığa gittiniz, yüzde 74 'Evet' dediniz. Yeni rekor yolda. İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün.

E-muhtıra ile şapkamızı alıp gitmedik. Onu taahütlü olarak iade ettik. Dedik ki: Milletten başka kimseye boyun eğmeyiz.

'Tek Adam' İftirası

'Cumhurbaşkanı partili olur mu' diyorlar. Olur, bal gibi olur. Bir de tutturmuşlar tek adam. Başka ne olacak? Biz demiyor muyuz kardeşim bir direksiyonda iki kaptan olmaz. Onun için tek olacak. Elbet tek olacak. Ama tek adam dediğiniz milletin oylarıyla gelecek, milletin oylarıyla gidecek. Silahlarla, uçaklarla, bombalarla gelemeyecek. Kimse milletin iradesinin üzerine hiçbir güç kullanamayacak.

Eskiden manşetlerle hükümetlere ayar verirler. AK Parti geldi, artık manşetlerle hükümet kurmak, hükümet yıkmak tarih oldu. Karargah rahatsız... Bu manşetleri hatırlıyorsunuz değil mi? Eskiden 28 Şubat'ı başlatmadan önce büyük denen gazeteler bu manşetleri ata ata halkın seçtiği iktidarı alaşağı etmek için her türlü tezgahı kurdular. Şimdi bakıyorum, benzer şeyler yapmaya çalışıyorlar. Manşet atarak hükümete ayar vermeye çalışıyorlar. Demokrasi dışı bu girişimlere karşı 15 Temmuz'da en güzel cevabı veren Kahramankazanlı, bu algı operasyonları size söker mi?"