Başdaş'dan Mutlu'ya çağrı: Bir şey biliyorsanız mahkemeye gidin

TAKİP ET

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun göreve gelmesinin ardından daire başkanlarına yaptığı iddia edilen “Bundan sonra herkes maaşıyla geçinecek” söylemiyle ilgili konuşan AK Parti Konak İlçe Başkanı Başdaş, Mutlu’ya mahkeme çağrısında bulundu. “Eğer Nilüfer Hanım bir şey biliyorsa savcılığa gitsin” diyen Başdaş, “Biz onu destekleyeceğiz. Bir şey biliyorsanız mahkemeye gidin. Öyle geri adım atmak yok” dedi.
AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş Artı35’de yayınlanan Gerçek Haberci ile Ege’ye Bakış programında gazeteciler Adem Sarıkaya ve Adem Nakçı’nın sorularına yanıt verdi. Başdaş, yerel seçimlerde Konak’ta bir değişim beklediklerini ancak beklenen değişimin olamadığını söyledi. Vatandaşın Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yönettiği belediyelerden memnun olmadığını kaydeden Başdaş, yerel yönetimlere ilişkin birçok esnaftan kendilerine şikayetlerin geldiğini belirtti. 
‘MÜDÜRLER TEK TEK PSİKOLOGLARLA GÖRÜŞTÜRÜLÜYOR’
Beş yılda Konak’ta ‘bir çivi dahi çakılmadı’ diyen Başdaş, yeni yönetim hizmet etmese dahi belediyenin bu ay 500 milyon borçla kapatacağını söyledi. CHP’nin Konak’ta gösterdiği adayların Konak’la alakasının olmadığını vurgulayan Başdaş; “Sayın Batur beş yılını doldurmak için geldi ve Nilüfer Hanımın da ondan aşağı kalır bir yanı yok. Nilüfer Hanım belediyeciliği bilmiyor. Biz Konak’ın yararına olacak her türlü hizmete destek vereceğiz ama önce bir vizyon olması lazım. Yeni gelen başkan bir önceki başkanı eleştiriyor ama müdürler ve bürokratlar aynı. Nilüfer hanım ilk toplantıda müdürleri toplayıp ağza alınmayacak sözler söylemesi. Müdürlere açıkça ‘siz rüşvet alıyorsunuz’ a getirmesi hiç doğru değil. Biz belediyenin kötü yönetildiğini biliyorduk ama rüşvete meselesinin olduğunu bilmiyorduk. Eğer Nilüfer Hanım bir şey biliyorsa savcılığa gitsin biz onu destekleyeceğiz. Bir şey biliyorsanız mahkemeye gidin. Öyle geri adım atmak yok.” dedi. 
Konak dışından başkan yardımcıları ve psikologların belediyeye getirildiğini söyleyen Başdaş, şu şekilde devam etti; “Müdürler tek tek psikologlarla görüştürülüyor. Bütün müdürlere deli muamelesi yapılıyor. Gördüğüm kadarıyla başarısızlığın kılıfını arıyorlar. Müdürleri tek tek psikologlarla görüştürmenin ne anlama geldiğini göreceğiz.”
TEPECİK PAZARYERİ’NİN TAPULARI İzBB’YE VERİLDİ
Yerel seçimlere yirmi gün kala Tepecik Pazaryerinin tapularının İzmir Büyükşehir Belediyesine devredildiğini iddia eden Başdaş; “Biz mecliste dedik ki ‘ay sonuna kadar Konak’ın malları Konak’a verilmediği takdirde dava açacağız. Depremde yıkılan Konak Belediyesinin hizmet binasının yapımı için Hamza Dağ’ın girişimi ile kredi alındı. Sayın Batur da çıktı teşekkür etti. O zamanın parasıyla bina yapılabilirdi. Ancak o krediyi kullanmadılar ve hizmet binasını büyükşehir yapacak dediler. ‘Buna karşılık pazaryerini büyükşehire vereceğiz’ dediler. Büyükşehir destek verecekse verdin ama bizim en değerli yerimizi niye alıyor. Konak’ın en değerli mallarına neden çökülüyor. AK Parti gelecek korkusu vardı ve bunun için yangından mal kaçırır gibi devrettiler. Biz bunu kabul etmiyoruz. Denetleme yetkisini sonuna kadar kullanacağız. Sonuna kadar her şeyin takipçisi olacağız” şeklinde konuştu. 
BİRİNCİ ÖNCELİK KENTSEL DÖNÜŞÜM
Konak’ta acilen kentsel dönüşüm yapılması gerektiğinin altını çizen Başdaş; “İlk mecliste de kentsel dönüşümün birinci önceliğimiz olduğunu söyledik. Kentsel dönüşümü Konak’ta yapmamız lazım. Bizim adayımız Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yetkili getirip planlama yaptı. Konak’ta her şeyin temeli kentsel dönüşümdür. Bir an önce başlaması lazım. Ancak bakıyorum da bunu hangi bütçeyle yapacak. Geçmiş dönemde bütçenin yüzde beşini bile kentsel dönüşüme ayırsaydılar son beş yılda bir şeyler yapacaktık. Kentsel dönüşüm için bir tek başvuruları bile yok. Önce bir girişim yapılsın kentsel dönüşüm ile ilgili. Deprem gerçeği ile yaşıyoruz. Bir yerden başlamaları gerekiyor. İnsanlarla anlatmaları lazım. Yeşildere’de biz yapacaktık ama engel oldular. Bakanın yapacağı projeyi yaptırmamak için EXPO yalanını uydurdular” ifadelerine yer verdi.