Basın Danışmanı'ndan İl Yöneticisine Küfür İddiası

TAKİP ET

CHP İzmir'de Danışman Krizi

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un meclisten köy mallarını satışa çıkarma yetkisi verdiği haberini kendi partilisi olan il yöneticisi Yücel Özen kamuoyuna duyurmuştu. Daha sonra Ege'nin Sesi Gazetesi, Dikili’de satılığa çıkarılacağı söylenen köy malları ile ilgili 6 Nisan’da yapılan meclis oturumunda belediyenin satış kararı aldığını ortaya çıkarmıştı. Bu haber CHP’de danışman krizi yaşanmasına sebep oldu.

TOPÇU: SEN BELEDİYE BAŞKANI DÜŞMANISIN

Ege'nni Sesi'nin haberine göre Yücel Özen, CHP’li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un basın danışmanı Tamer Topçu’nun gazetede çıkan “Dikili’de Köy Malları Satışına Meclis Onayı” başlıklı haberini göstererek, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda Aziz Kocaoğlu’nun annesinin taziyesi sırasında sinakaflı küfürler ettiğini ve “Sen belediye başkanı düşmanısın” dediğini söyledi. Bu tartışmadan sonra karşılıklı sözlü küfürleşmeyi sürdürdüklerini belirten Yücel Özen, taziye sırasında yaşanan krizi şöyle anlattı: Basın danışmanı ‘Sen kimsin böyle açıklamalar yapıyorsun? Bunu nasıl sen söylersin?’ dedi, ben de ‘Bunu tabi ki de ben söyleyeceğim. Ben il yöneticisiyim, ne açıklama yapacağıma karar verecek olan benim’ karşılığını verdim.

“BELEDİYE BAŞKANI SESSİZ KALMAK İSTEMİŞ OLABİLİR”

Yaşanan bu krizi Alaattin Yüksel’e de ilettiğini kaydeden Özen, “İl başkanımızın bir şey yaptığın sanmıyorum. Bir şey yapmasını gerektiren bir durum da yok ayrıca. Tamer Topçu CHP’li Belediye Başkanı’nın danışmanı olabilir ama partinin üyesi değil. Üyesi olsa zaten gereken yapılırdı. Alaattin Yüksel’in Dikili Belediye Başkanı’nı arayıp aramadığını bilmiyorum. Belki Belediye Başkanı bu konuda sessiz kalmak istemiş ya da bir tutum sergilemiş olabilir” şeklinde açıklamalarda bulundu. (egeninsesi.com)