Başkan Arda'dan sürpriz adaylık hamlesi

TAKİP ET

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, CHP İzmir İl Başkanlığı'na verdiği belediye başkan aday adaylığı dosyasını geri çekti.

Begüm Burçak GÜNAY/GERÇEK HABERCİ- ÖZEL HABER- Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı’na yaptığı başvuruyla, belediye başkanlığı için aldığı dosyayı geri çekti. 

GERÇEK HABERCİ’nin edindiği bilgiye göre 2019 yılından bu yana Gaziemir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Halil Arda, 31 Mart 2024’te yapılacak seçimlerde tekrar aday olmak için CHP’den adaylık dosyası almıştı. CHP’nin yetkili organları tarafından Ünal Işık’ın belediye başkan adayı olarak atanması üzerine Başkan Arda, adaylık dosyasını geri çekti. 
Başkan Arda’nın yanı sıra meclis üyeliği için dosya alan İzel Zenginobuz, Necati Kırmaz, Ali Kavasu, Nilgün Karadeniz, Gül Avanoğlu, Sercan Doğan, Yücel Aksan, Nimet Şekercioğlu, Süleyman Aydemir de başvurularını geri çekti.

Gaziemir kulislerinde Başkan Arda ve onun ile birlikte adaylık dosyalarını geri çeken meclis üyelerinin başka partiden aday olacakları bu çerçevede görüşmelerini sürdürdükleri konuşuluyor.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda adaylık sürpriz