Başkan Günüç, "Gençleri ve kadınları ayrı yere koymak değil bütün olmak istiyoruz"

TAKİP ET

Genç Parti İzmir İl Başkanı Koray Günüç, Genç Parti kongresini değerlendirdi. Günüç, 'Gençleri ve kadınları ayrı yere koymak değil bütün olmak istiyoruz' dedi.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER- Genç Parti İzmir İl Başkanı Koray Günüç, Genç Parti kongresini GERÇEK HABERCİ’ye değerlendirdi. Başkan Günüç, Genç Parti’nin gündemi ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı. Milletvekili yaşının 18’e düştüğünü hatırlatan Günüç, “Gençler ve kadınları ayrı yere koymak değil bütün olmak istiyoruz” diye konuştu.
Günüç, ayrıca Genç Parti İzmir İl Yönetimi’nde de 18-30 yaş arasında 11 kişi olduğuna dikkat çekerek “Şu anda 9 ilçe başkanımız kadın. Biz gençlere ve kadınlara zaten ağırlık veriyoruz ve parti içinde yönetimde ses sahibiler” açıklamasını yaptı.
“7 İlçe Başkanlığı için isimler konuşuluyor”
Genç Parti’nin İzmir’de 23 ilçesi olduğunu belirten Günüç, “15-20 güne kadar eksik ilçemizi de açacağız. Aliağa, Bayındır, Beydağ Karaburun, Kınık, Selçuk, Tire şu anda atamalarını gerçekleştirmediğimiz ilçeler. Bu yerlerin atamaları için çalışıyoruz, birkaç isim konuşuluyor” ifadelerini kullandı.
“İzmir’de CHP’den sonra en çok oy alan partiydik”
İzmir İlçe Başkanları’nın yaş ortalamasının 25 olduğuna dikkat çeken Günüç, “Gençlere ne kadar önem verdiğimizi buradan görebiliriz. Onların planları bizim için çok önemli. Gençlerden proje aldığımızda çok mutlu oluyoruz. Z Kuşağına yönelik çalışmalarımız olacak. Genç Parti İzmir’de her zaman vardı, 2002 seçimlerinde biz CHP’den sonra en fazla oy alan partiydik” sözlerine yer verdi.
“Çok keyifli bir kongreydi”
Günüç, Genç Parti Kurucu Genel Başkanı Cem Uzan’ın kongredeki konuşmalarına da değinerek şunları söyledi.
“Genel Başkanımız Cem Uzan ‘Arkadaşlarım 15 ay kendi ekonominize dikkat edin, Türkiye ekonomik olarak çok kötü bir duruma gidecek’ dedi. Buna da dikkat çekmek istiyorum. Z Kuşağına hitap ediyoruz ve kararsız oyların bize geleceğini düşünüyoruz. Bunu Genel Başkanımız da ifade etti. Bir süre ara verdik, 2018 yılında kongremizi yaptık ve tekrardan devam ettik. Katılan arkadaşlarımızın tamamının oyunu alarak seçildik, çok güzel bir kongremiz oldu. Genel Merkezi’miz, il başkanlarımız geldi.”