BAŞKAN GÜVEN'DEN ÇOK ÇARPICI İPTAL KARARI AÇIKLAMASI

TAKİP ET

Bornova'da mahalle delege seçiminde Kazım Dirik Mahallesi'nde seçimin iptal edilmesinin ardından CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven, ilk kez konuştu

Sevilcan GÜNAY/GERÇEK HABERCİ- CHP’de mahalle delege seçimleri tüm hızı ile devam ederken ilçelerden tartışma haberlerinin yanı sıra iptal haberleri de geliyor.  Bornova’da birçok muhalif isme rağmen seçim sürecini yöneten CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven, Kazım Dirik Mahallesi’nde iptal edilen seçimin sebeplerini anlatarak, kendisinin de saldırıya uğradığını ileri sürdü.

Kazım Dirik seçiminin İlçe Sekreteri,  ilçe yönetiminde yer alan 3 ismin ve il yönetiminden de bir kişinin gözetiminde gerçekleştiğini aktaran Güven, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu seçimde bazı kişiler seçim esnasında benim üzerime yürüdüler ve bunlardan bir tanesi de Bornova Belediyesi’nde çalışıyor. Ancak ben üzerime yürünmesi, tartaklanmam bunların hiç birisinde değilim. Asıl önemli olan bazı kişilerin seçim merkezine gelerek ben Genel Merkez görevlisiyim ve beyaz liste Genel Merkeze karşı bir liste, mavi liste ise Genel Merkez tarafındadır diyerek seçmenlerin kulaklarına fısıldanması olacak bir olay değil. Bu konuda da onlarca kişiden telefon aldım ve dilekçelerde de bu durum sabittir. Öte yandan böyle seçim olmaz diyerek orayı terk eden insanlar var. Bu nasıl bir seçimdir diyerek vatandaşların orada sitem etmesi, oy kullanmadan gitmeleri dahi başlı başına bir seçim iptal sebebidir. İkincisi ben bu seçimde adil bir şekilde Yönetim Kurulu tek tek dilekçeleri okudu ve değerlendirdi. Ben bu oylamada üstelik yerde almadım seçim dışı kaldım ve seçimin iptali konusunda 15 evet 2 çekimser, 8 tane de ret kararı çıktı” 

Öte yandan kendisine karşı yapılan saldırıyı da Yönetim Kurulu’nun değerlendirdiğini ve oy birliğiyle o kişiler hakkında disiplin kararı aldıklarını dile getiren Güven, “Bana saldıran kişi mavi listede yer alıyor. Ancak ben yine de adını vermeyeceğim. O zaman da çıkıp konuşmadım çünkü ben partimi kötü duruma düşürmek istemedim. Şimdi de isim vermeyeceğim. Seçim alanında bana yapılan gerçekten de çok çirkindi ‘kim bu adam, terk etsin burayı’ sözlerini söyleyenler de oy birliği ile disipline sevk edilmiştir” dedi.