Başkan İduğ, "Gün kutlamak yetmez engellerini kaldıralım"

TAKİP ET

Türkiye Girişimci İş İnsanları Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli vatandaşlarla kahvaltıda buluştu.

GERÇEK HABERCİ-3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, Türkiye Girişimci İş İnsanları Derneği engelli vatandaşlar ile kahvaltıda bir araya geldi.  Kahvaltıya katılım sağlayan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Onların günün kutlamak değil, engellerini kaldırmalıyız” dedi.
“Onlar için uygun şehir planları yapıyoruz”
Belediye olarak onların hayatlarını kolaylaştırmak için olması gereken çalışmaları yapmaya çalıştıklarını da belirten Başkan İduğ, “Engelliler Günü yılda bir gün olarak değil, 365 gün olarak düşünülmeli. 83 milyon nüfuslu Türkiye’de engelli bireylerin oranı yüzde 10. Bizlerin görmediği evlerinden çıkamayan vatandaşlarımız var.  Bizler onlar için uygun olan şehir planları, parklar ve gidebilecekleri alanlar yapıyoruz. Yani onların gününü kutlamak değil, onların engellerini kaldırmalıyız” açıklamasını yaptı. 
Kimler katıldı?
Türkiye Girişimci İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Süleyman Dinçsever, Bornova Girit Mübadilleri Derneği Başkanı Hakan Gülen, Gültepe Şefkat Eli Derneği Başkanı Hasan Çalcı, Şehit vee Gazi Aileleri Derneği Başkanı Erdem Çercioğlu, İzmir Başkanı Dostlar Derneği Başkanı Alaaddin Türkoğlu katıldı.