Başkan İnce, Görevinin Başında

TAKİP ET

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, silahlı saldırı olayının ardından ilk kez Belediye Meclisi yönetti ve ardından belediyede makamına oturdu. Başkan İnce, 'Bana silahlı saldırıda bulunan şahsın bunu neden yaptığını bilmek istiyorum. Bu şahıs benim açımdan günahkardır' dedi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, belediye meclis toplantısına başkanlık etti. İnce, mecliste yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Hastanede iken arayan genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, genel başkan yardımcılarına, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Yine 

İstanbul’dan Ankara’dan Türkiye’nin dört bir yanından arayan herkese özellikle de Güzelbahçeli hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum.

Muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri hastanede ve eve çıktıktan sonra yalnız bırakmadılar beni. Kadına şiddetin uygulanmadığı üç ilçeden biriyiz diye övünüyorduk, aynı hafta bana saldırı yapıldı. Güvenlik güçlerinin çabası sonucunda şahıs yakalandı ve tutuklandı. Valimize, İl ve İlçe Emniyet Müdürlerimize çok teşekkür ediyorum.

Bu meclis kürsüsünden bir açıklama yapmak istiyorum. Benim bir kabahatim, belediye başkanı olarak bu cürüme sebep olacak şekilde bir hata yapmışsam, şahsın en azından avukatı aracılığıyla  bir açıklama yapmasını bekliyorum. Bu konuyla ilgili açıklama yapmaya davet ediyorum. Bu şahıs benim açımdan günahkardır. Allah katında günahkardır. Benim, ailemin ve Güzelbahçelilerin bu şahsın neden bana silah doğrulttuğunu bilmek hakkımız diye düşünüyorum.”

Başkan İnce, meclis sonrası belediyeye makamına geldi, belediye personeli tarafından çiçekle karşılandı. Başkan İnce, personel ile tek tek tokalaştı.