Başkan Kırgöz'den Dikili için yeni dönem mesajı: "Vatandaşa hizmet için yol yoksa yol açacağız"

TAKİP ET

Dikili mevcut Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Dikili Belediye Başkan Aday Adaylığını ilan etti. Kırgöz, Dikili'deki 4 buçuk yıllık başkanlık döneminde yaptıklarını anlattığı konuşmada, 'Bilgi ve tecrübemizle 'Belediyemizi ayağa kaldıracağız' dedik ve dediğimizi yaptık' ifadelerini kullanarak mevcut görevine yeniden aday olduğunu söyledi.

Batuhan KAYA/GERÇEK HABERCİ- Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Dikili Meydanı’nda gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla Dikili Belediye Başkan Aday Adaylığını ilan etti. Kırgöz, miting havasında geçen açıklamada Dikili’de 4 buçuk yıllık iktidarında neler yaptığını anlatarak Dikili Belediye Başkanlığı’na bir 5 yıl için daha talip olduğunu ifade etti. Kırgöz aday adaylığı açıklamasında, “8 Nisan 2019’da mazbatamızı aldık koltuğa oturduk. 12 Nisan’da belediye birimlerimizden bir bilgilendirme aldım, teslim aldığımız belediye o yıl içerisinde 56 milyon TL geliri olan, 93 milyon TL borcu olan, işçilerimizin 6 aylık maaş alacağı, esnafa borcu olan, kasasında sıfır parası olan, tüm hesaplarında icra olan bir belediyeydi. Bugün geldiğimiz noktada Dikili Belediyesi’nin 300 milyon TL geliri 62 milyon TL borcu var. 62 milyon TL de sadece kamu kurum ve kuruluşlarına olan, günü gününe ödenen borçlar. Şu an belediye mülkiyetlerinin üstünde sadece 62 milyon TL’lik borç için 3-5 mülkiyetimizde ipotek var. Tıkır tıkır çalışan, ekonomisi güçlü, geleceğe güvenle bakan ve itibarlı bir Dikili belediyemiz var. Resmi rakamları söylüyorum, mış muş diye konuşmayacağım. Göreve geldiğimde İzmir’in en borçlu 2’nci belediyesiydik şimdi en borçsuz 2’nci belediyesiyiz” dedi.


“Belediye’nin malına mülküne sahip çıktık”
Dikili’deki belediye mülklerine sahip çıktıklarını ve belediyeyi mali olarak düze çıkardıklarını ifade eden Kırgöz, “Belediyemizin sahipsiz kalmış, atıl kalmış malına mülküne, zeytinine, tarlasına dükkanına sahip çıktık. Hepsini usulüne uygun olarak kiraya verdik ve gelir kaydetmeye başladık. Belediyemizin alacaklarının hepsini tahsil ettik. Dikili Belediyesi İş Merkezi’ni yaptık, 8 yıl boyunca yıkılmayı bekleyen binayı yıkmayı bile beceremediler. Biz söz verdik, 6 ayda yapacağız dedik 9 ayda yapabildik. 9 buçuk milyon TL’ye mal ettik, 5 yıl gibi bir sürede kendi kendini amorti etti. Bilgi ve tecrübemizle 95 metrekare bir iş merkezini belediyemize kazandırdık. Dikili Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’ni yaptık. Hızlı bir şekilde, plan ve programlı bir şekilde 78 milyon TL’ye mal ettik. O da 5 buçuk yıl içerisinde altındaki iş yerlerinden kendi kendini amorti eden bir yatırım olarak kendini amorti etti. Bunca kuraklığa rağmen sizleri asla susuz bırakmadık. 170 KM temiz su iletim hattını yaparak su hattını yeniledik. Kent merkezinin tamamının yollarını yeni baştan tasarladık ve Dikili’yi tozdan, topraktan ve çamurdan kurtardık. Elbette eksiğimiz de vardır ama bunları da yapacağız” şeklinde konuştu.

“Vatandaşa hizmet için yol yoksa yol açarız”
Dikili’nin keyfini süren değil Dikili’nin derdini çeken olduğunu söyleyen Kırgöz, “Tüm bunları en zor ekonomik şartlarda gerçekleştirdik çünkü bizler vatandaşa hizmet etmek için her şeyi yaparız. Sosyal demokrat belediyeler böyledir, vatandaşa hizmet götürmek için ya yol buluruz ya da yol açarız. Biz bunları yapacak gücü, yüzünü aydınlığa dönmüş, tavrını Cumhuriyet ve Atatürk’ten yana koymuş, her zaman doğruluk ve dürüstlükten yana olmuş, delikanlılığın kitabını yazmış siz, saygı değer Dikili halkından aldım. Dikili için gecemizi gündüzümüze kattık çalıştık, Dikili’nin keyfini süren değil dertlerini çözen başkan olduk. Halkçı belediyeciliği süslü laflarla değil, kentin merkezlerine diktiğimiz eserlerle yaptık. Ben icraatı bilirim. Kimseyi ötekileştirmedik, ayrıştırmadık birleştirdik. Bir olduk, beraber olduk, bu meydanda olduğumuz gibi birlikte Dikili olduk” dedi.

Kırgöz’den Dikili için hizmete devam mesajı
Dikili için bir 5 yıl daha hizmet etmeye aday olduğunu söyleyen Kırgöz şöyle konuştu:
“Dikili’nin sorunları büyüktü ama bizim de özgüvenimiz büyüktü. Biz, tecrübeliyiz dedik. Bizim geçmişimiz bunların teminatı, biz bunları geçmişte kanıtladık ve bu bilgi ve tecrübeyi yansıtıp belediyeyi ayağa kaldıracağız dedik ve dediğimizi yaptık. Dikili’nin eksiklerini hiçbir ayrım gözetmeksizin bütün eksikleri tamamlayıp Dikili halkının hizmetine sunduk ve sunmaya da devam edeceğiz. Yola çıkarken yolumuz uzun demiştik, yolumuz uzun, gençliğimiz var. Kuruluşun ve kurtuluşun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi CHP’de, tüm Dikili’yi kapsayan bir anlayışla bu ilçeyi bir 5 yıl daha yönetmeye talip olduğumu ilan ediyorum. 31 Mart 2024’te Dikili’de zafere hazır mıyız? 1919 ruhuyla 2024’te yine iktidara yürümeye hazır mıyız? Bu yolculukta bizimle misiniz? Yine bu meydanlarda buluşmak üzere hoşça kalın! Dikili’de her şey bundan sonra çok daha özel ve güzel olacak.

Adil Kırgöz Vatandaş Dikili