Başkan Kırkpınar'dan çatı aday açıklaması: "Bu iş ilk turda biter"

TAKİP ET

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, erken seçim ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL RÖPORTAJ- İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İYİ Parti’nin yaptığı çalışmaları aktardı. Her zaman erken seçime hazır olduklarını aktaran Kırkpınar, “Bu konuda Genel Başkanımız da çatı adayı destekliyor. Çatı aday ile çıkarsak bu iş ilk turda biter” diye konuştu. Şu anda İzmir’deki 10 bin 200 sandığı yüzde 75 seviyesinde dolduğunu aktardı.
-Uzun zamandır Millet İttifakı hükümete erken seçim çağrısı yapıyor. Olası bir erken seçime İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı olarak ne kadar hazır olduğunuzu düşünüyorsunuz? Yaptığınız çalışmalardan bahseder misiniz?
Erken seçim konusu 2019 yılında yapılan yerel seçimden sonra başladı. Bunun iki sebebi var; halktaki ekonominin krize dönüştüğü dönemde başlayan ve 2020’nin 11 Mart’ta ilk vakadan sonra başladı. Devleti yöneten hükümetin salgınla mücadele konusunda eylemleri oldu. Zaten kötü hayat şartları yaşayan toplumda bir süre sonra “Nereye gidiyoruz? Ne olacak?” düşüncesi başladı. Biraz erken seçimden bahsetmek istiyorum. Dünyanın her yerinde erken seçim iki türlü olur. Birinde ülkeyi yönetenler seçime götürür, diğeri ise halkın büyük çoğunluğunun memnuniyetsizliği nedeniyle olur. Seçime 1 buçuk yıl kaldı, erken seçim olursa en erken 8 ay kala olur. Buna da ne ölçüde erken seçim denir bilmiyorum; ama 2023’den önde erken seçim olacağı belli. İYİ Parti önümüzdeki ay dördüncü yılına giriyor, biz 1 buçuk yıldır seçime hazırız. Teşkilatlarımız seçim olacakmış gibi sahada çalışıyorlar. Biz çalıştıkça, sahada oldukça insanların İYİ Parti’ye olan sevgi ve sempatisi her geçen gün artıyor ve üye sayımız çoğalıyor. Biz her türlü seçime hazırız. 10 bin 200 sandığa yüzde 75 seviyesinde sandıklara üyelerimizi yerleştirdik. İster düz üye ister görevli üye olsun nerede görev yapacaklarını biliyorlar. Sandıklara yüzde 100 eşleştirme yapacağız. 
HERKES KENDİSİ ÇALIŞIR
-İzmir’deki ittifakı durumunu değerlendirebilir misiniz? CHP ile yerelde ortak çalışmalarınız olacak mı? Şu anda ittifak ilişkileriniz ne durumda? CHP İl Başkanı Deniz Yücel ile görüşmeleriniz var mı?

İttifak seçimden seçime yapılır. Millet İttifakı, 2018 yılında dört partiyle ittifak yaptı. 2019 da ise sadece CHP ile yaptı. İttifak ortak bir karar ve kanaat ile oluşur ve seçim döneminde oluşur. Baktığınız zaman her partinin kendi kurumsal kimliği ve tanıtımı farklıdır. Bize, nasıl bir partisiniz? Diye sorduklarında milliyetçiyiz, demokratız, kalkınmacıyız diyoruz. CHP ye sorsanız başka bir şey söyler, Saadet Partisi’ne sorulsa başka bir şey söyler. Dolayısıyla biz seçime girdiğimizde ya kendi adayımıza ya da ortak çatı adaya oy vereceğiz, kampanya yürüteceğiz. Deniz Bey ile elbette görüşmelerimiz oluyor; ama ittifak üzerinden birlikte sahada çalışmak mümkün değil, herkes kendisi çalışır. 
-Benim de size diğer sorum aslında buydu. Sizin dile getirdiğiniz durumu İYİ Parti Milletvekili Musavat Dervişoğlu da basın açıklamasında kendisine yöneltilen ittifak sorusuna ‘Biz sonuçta ayrı kurumlarız, fikir ayrılıklarımız olabilir’ yanıtını vermişti. CHP ile ortaklığınızda hangi konuda fikir ayrılıkları yaşıyorsunuz?
Bizim fikir ayrılıklarımızdan çok fikir birliğimiz önemli. İttifakta fikir birliği önemlidir. Olumsuz durumlarla, farklı bakışlarla ortaya koyduğumuz düşünceleri değil ortaklıklarımızı konuşmalıyız. Ülkedeki krizin temel sebebi Başkanlık Sistemi bunun devamını isteyen Cumhur İttifakı, biz de Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi istiyoruz. Hedefimize ulaşana kadar bu Millet İttifakı ruhunu yaşatmalıyız.
BU BİR ANDA VERİLECEK BİR KARAR DEĞİL
-Cumhurbaşkanlığı seçiminde bazı adayların desteklenmeyeceği söyleniyor. İYİ Parti seçimde çıkarılan adayın arkasında duracak mı?

Her adayın desteklenmesi gibi bir mecburiyet olmadığı gibi ortak aklın ve Türkiye’nin önünü tıkamayacak girdiğinde zafer ile çıkacak bir aday aramamız lazım. Genel Başkanımız Meral Akşener, “13’üncü adayımız Cumhurbaşkanı olacak ve ben bu süreci tıkayacak tutum ve davranışa girmem” diyor. Bu birkaç saat konuşulacak ve karar verilecek bir şey değil. Mutlaka müzakere ile yapılacak, ortak karar verilecek. Biz çatı adayla yürünmesi yönündeyiz. Genel Başkanımız da çatı adayı destekliyor. Çatı aday ile çıkarsak bu iş ilk turda biter.
-Sizin de dediğiniz gibi İYİ Parti henüz dört yıllık bir parti. Buna rağmen kadınların kendisini gösterebildiği bir parti. İlçe Başkanı olarak kaç kadın başkanınız var? Kadın İlçe Başkanlarını arttırmaya yönelik politika izleyecek misiniz?
30 ilçenin 6’sı kadın yöneticisi. İçlerinden 5’i lisans eğitimi almış insanlar. Bu sayı bizim tercihimiz değil, biliyorsunuz bir kota var. İzmir gibi demokrasi ve demokratik gelenekleri olan bir yerde İYİ Parti olarak 6 kadın başkanımızın olması kendi içinde, bir anda olan bir şey.
-Yaklaşık iki yıldır pandemi süreci yaşıyoruz, pandemi döneminde İYİ Parti İzmir Teşkilatı neler yaptı? Pandemide vatandaşa hizmet ile ilgili sıkıntılar yaşadınız mı?
Pandemide sıkıntı yaşadık mı? Tabii ki yaşadık. İzmir’deki siyasi partilerin içinde pandemi yüzünden hayatını kaybeden bizim il sekreterimizdi. Pandemi döneminde özellikle Ramazan Ayı içinde yardım kolileri hazırladık; ama bunları zincir mağazalardan almadık, İzmir Bakkallar ve Bayilerin kurduğu yerden aldık, yani esnaftan aldık.  Maske dağıttık, kolonya dağıttık. Bizim elimizden bunlar geliyordu, bunları yaptık. Toplum sağlığı için açılmaya yakın zamanda bile maske zorunluluğumuz vardı.
Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı? 
Türkiye’nin bir umuda ihtiyacı vardı, O da Meral Akşener oldu.