Başkan Kocaoğlu, Travel Türkiye Açılışında Konuştu

TAKİP ET

Türkiye'nin en önde gelen turizm fuarı organizasyonlarında olan "Travel Türkiye" açıldı. Kültür ve turizm Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla gerçekleşen açılışta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'da konuşma yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyonun açılışına Bakan Avcı'nın yanı sıra Bölge siyasetinin önden gelen isimleri ve sektör temsilcileri de katıldı. Organizasyonun açılış konuşmasını İTO Başkanı Ekrem Demirtaş yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Himayesinde gerçekleşen organizasyonda konuşma yapan Bakan Nabi Avcı'nın da konuşmasında geride bırakılan sıkıntılara değindi. 2016 yılında dünya genelinde yaşanan süreçten Türkiye'nin de olumsuz etkilendiğini kaydeden Avcı, "Tarihi ve kültürel birikimimiz ve krizleri aşmada başarılı olan sektörümüzle birlikte ülkemizin eski turizm ritmini tekrar yakalayacağını ve hatta aşılacağına olan güvenimiz tamdır. Bu fuarda sorunların giderilmesi için önerilerin yer alacağı bir organizasyon olarak görüyoruz. Erken rezervasyon kampanyasının 2017 tanıtımını burada yapmayı çok önemli buluyoruz” dedi.

Başkan Kocaoğlu'ndan İnciraltı İmarı İçin Çağrı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaptığı konuşmada Kültür ve Turizm bakanı Nabi Avcı Vasıtasyıla hükümete mesaj gönderdi. Hükümete sağlık turizmini gerçekleştirmek için hedeflenen İnciraltı bölgesinin imar planları için çağrı yapan Kocaoğlu, "“İzmir’in turizm ve hizmet sektörünün gelişmesi için yapılması gereken yatırımlardan çok, planlama faaliyetlerinin merkezi hükümetin destekleriyle yapılmasıdır. Bunlardan en önemlisi İnciraltı Bölgesi’nde sağlık planlamasının yapılmasıyla bölgede tıp fakültelerinin, hastanelerin, termal otellerin yapılmasını sağlayacak imar planlamalarıdır. Bu İzmir’i önemli bir sağlık merkezi haline getirecektir.  İzmir ayağa kalkmış, Türkiye ortalamasının önünde büyüyen ve vergi ödeme yönünden Türkiye’den yüzde 60 fazla vergi veren bir kentten bahsediyoruz” şeklinde konuştu.

"Bu kente merkezi Hükümetimizden, başta Kültür ve Turizm Bakanımızdan yardım istiyoruz" diyen Başkan Kocaoğlu, "Sayın bakanımızı en az bir gününü İzmir’de geçirmek suretiyle eksiklerimizi, planlarımızı, çalışmalarımız kontrol etmek, belirlemek ve gezmek için ayırmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandı.