Başkan Soyer, "Mardinli hemşerilerimiz bizim için çok değerli"

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mardinliler Federasyonu'nun düzenlediği kahvaltıya katıldı.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ- Mardinliler Federasyonu’nun düzenlediği dayanışma kahvaltısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Küçük; ama ağırlığı olan bir grubuz. Mardin, İzmir’in dışardan göç aldığı ikinci ilimiz. En çok Manisalılar daha sonra ise Mardinliler. Zaten Manisa İzmir aynı yer; ama Mardin gibi Anadolu’nun uzak bir yerinden gelen değerli hemşerilerimiz bizim için çok değerli” diye konuştu.
“İzmir Mardinlilere borçlu”
Mardinlilerin İzmir’in kültürüne katkı koyduğunun altını çizen Soyer, “Neden Mardinliler bizim için çok değerli biliyor musunuz?  Çünkü Anadolu’nun en kadim kültürlerinden olan Mardin Kültürü bizim hemhal olduğunda İzmir ortaya çıkıyor. İşte İzmir’i Türkiye’den farklı bir şehir yapan şey bu birliktelikten kaynaklanıyor. O nedenle İzmir sizlere çok borçlu. İyi ki buradasınız, İzmir’in kültürüne ve kimliğine katkı veriyorsunuz” diye konuştu.



Mardinliler Federasyonu Başkanı Ahmet Tunç, da “Tunç Başkanımıza yoğun programı arasında bize zaman ayırdığı için çok teşekkür ediyoruz” dedi.



“Karaaslan, Bu işi aşk ile yapıyoruz”
Mardinliler Federasyonu Başkan Yardımcısı Sait Karaaslan ise, “Mardinliler Federasyonu 2012 yılında 25 tane derneği kapsayarak kuruldu. Kurulduğu yıldan beri faaliyetlerini İzmir ve ilçelerinde sürdürüyor. Mardinliler 600 bin nüfusu ile seçmen olarak İzmir’deki Manisalılardan sonra ön planda. Federasyonumuz bütün İzmirlilerin acı gününde yanlarında olmaktan, bütün ilişkilerde ara buluculuk yapıp onlara katkı koyuyor. Bizim doğduğumuz yerin gelenek göreneklerimize göre İzmir’e yerleştikten sonra İzmir’deki kent kültürüne entegre olup kent yaşamını İzmirli olarak devam ediyor. Tunç Başkanımızın dediği gibi ‘İzmir aşkı’ dediği gibi biz de bu işi aşk ile yapmaktayız. Bu kahvaltının hiçbir siyasi amacı yok, sadece birlik ve dayanışma kahvaltısıdır.”
Kimler Katıldı?
Dayanışma kahvaltısına; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu, Mardinliler Federasyonu Başkanı Ahmet Tunç, Mardinliler Federasyonu Başkan Yardımcısı Sait Karaaslan, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç katıldı.