BAŞKAN TUGAY: "BEN BAŞKAN OLDUĞUM SÜRECE HİÇ KİMSE MİKROFONU DA KAPATAMAZ SİZİ DIŞARIYA ÇIKARAMAZ"

TAKİP ET

Karşıyaka Belediyesi aralık ayı 2'nci birleşimi Başkan Cemil Tugay'ın başkanlığında gerçekleşti. Gündem geçtiğimiz meclis yaşanan gerginlik oldu. Başkan Tugay bu konuda sitem eden AK Partililerden özür diledi.

Sevilcan GÜNAY/GERÇEK HABERCİ-Karşıyaka Belediyesi’ne oy birliğiyle 2 yeni araç alınmasına karar verildi. 4+1 sedan model araç alınması meclisten oy birliği ile geçti. Başkan Tugay yaptığı açıklamasında araç kiralamam sözleşmelerinin son bulduğunu ve yaptıkları araştırmalar sonucunda da satın almanın kiralamaktan daha ekonomik olduğunu belirtti. Tugay, “En ekonomik araçlardan olan markayı ve modeli tercih ettik” dedi. 

Büyüktanır Homersos Kütüphanesi içinde hizmet veren kitap Kulübüne Avukat Behçet Akal’ın anısına çocukları 16 bin TL değerinde, Kütüphane entegre otomasyon sistemi KOHA, 5 bin TL değerinde taşınabilir bilgisayar, 3 bin TL değerinde de çift taraflı ve çok fonksiyonlu birer yazıcı bağışlandı ve bu bağış mecliste oy birliği ile kabul edildi. Öte yandan kitap kulübüne de Behçet Akal isminin verilmesi de mecliste oy birliğiyle kabul edildi. 

‘BİZ KARŞIYAKA İÇİN DESTEK VERECEĞİZ’

AK Partili meclis üyesi Ahmet Uğur Baran, pazartesi günü gerçekleşen mecliste Başkan Tugay’ın siz grup değilsiniz çıkışına çok üzüldüklerini belirterek, şunları kaydetti: 

“AK Parti Tüzüğünü hatırlatarak kanunun tüzüğe atıfta bulunduğunu söylemek istiyorum.  Grup olmamız için 3 kişi olmamız yeterli biz burada Cumhur İttifakı ile de 5 kişiyiz. Geçmişte burada başkan mikrofon kapatır, dışarıya çıkarırdı ama siz eski başkan değilsiniz. CHP Grup Başkan Vekili Sevim Kiprizksiz, Yani Sevim Abla diyorum. Bize, 'size kibarlığımızdan cevap vermiyoruz' dedi. Ben rica ediyorum cevap versinler. Biz Karşıyaka adına özverili oluyoruz. Yüzde 80’nin üzerinde maddeyi oy birliği ile geçirdik ve biz sizin Karşıyaka’ya yapmaya çalıştıklarınıza destek olmaya çalışıyoruz.  İleri ki süreçte mikrofonumuz da kapatılsa dışarı da atılsak biz Karşıyaka için destek vereceğiz.” 

TUGAY: BOYNUMUZUN BORCU

Başkan Tugay, ise kesinlikle dışarı çıkarılma, mikrofon kapatma gibi bir şeyin söz konusu olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Sizler de bizim gibi Karşıyaka’ya hizmet vermek için seçilmiş insanlarsınız. Konuşma hakkınızı her zaman koruyacağız. Bu bizim de boynumuzun borcu. Burada bazen yapıcılığın dışına çıkan şeyler olabiliyor. Bundan dolayı biz de aynı tarz da cevap verirsek burası halka ve Karşıyaka’ya hizmet etmekten uzaklaştığımız sadece bir birimizi yıprattığımız bir yer olur. Grup tartışması da tamamen farklı bir olay. Burada ittifak üzerinden de bir grup oluşmuyor. Bakarız hukukçu arkadaşlarımız ile konuşuruz. Size saygımız sonsuz, konuşamazsınız diye bir şey yok. Meclis polemiklerin, kişilikleri hedef alan ve zedeleyen bir ortam olmasın. Bir şey söyleyip, sonra buraya gelip söylemedik demeyelim. Herkes kimin ne konuştuğunu gayet iyi biliyor. Bu nedenle polemik yapmamak için susuyoruz dedi Sevim Hanım. Ben sizden samimiyetle özür dilerim. Hatamız olduğun da elbette bunu söyleyelim. Ayrışma yaşamayalım, ülkemizin de birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bazı belediyeler de sadece başkanın engellenmesi amacı ile doğru kararlara bile karşı çıkıldığını görüyoruz. Hangi partiye oy verirse versin, hangi görüşten olursa olsun; işsizlikle, haksızlıkla mücadele edeceğiz. Sokaklarda masum gencecik kızları öldüren ve ülkemize içeriden dışarından ne kadar saldıran hain varsa onlarla mücadele edeceğiz. Konuşma hakkınız bakidir. Ben başkan olduğum sürece hiç kimse mikrofonu da kapatamaz sizi dışarıya çıkaramaz."