Başkan Tugay'dan, adaylık açıklaması: "Bu konuda bir karar vermedim"

TAKİP ET

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'Ben belki aday olmayacağım, bilmiyorum. Bu konuda bir karar vermedim' dedi.

GERÇEK HABERCİ-Turuncu TV’de yayınlanan Gerçek Haberci İle Gündem programının bir diğer konuğu Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay oldu. Tugay, adaylık ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Ben belki aday olmayacağım, bilmiyorum. Bu konuda bir karar vermedim. Ben her şeyden önce halkı arkamda görmek isterim. Partimizin örgütü de arkamda durmalı. Biz de bedavadan yaşayan insanlar değiliz. Ben ülkemi, Karşıyaka’yı ve İzmir’i delicesine sevdiğim için hizmet etmeye geldim. Hizmet etmek için önümüzdeki şartlar ortadan kalkmışsa aday olmayız. CHP’yi iktidarda görmek istiyorum, ondan sonra yola girelim” diye konuştu.
“Her türlü hilenin yalanın dolanın ilacı ahlaktır”
Tugay, bahsettiği gazetenin ‘Karşıyaka’da rant kavgası’ diye bir başlık attığına değinerek, “Bizim kitabımızda rant diye bir şey yok. Biz hiçbir rantın peşinde değiliz. Biz belediyeyiz halka hizmet etmek için çalışıyoruz. Her türlü hilenin yalanın dolanın ilacı bilgidir, bilinçtir ve en önemlisi ahlaktır. Herkesin her söylediğine inanılmasın, gerçekten yalan söylüyorlar” ifadesini kullandı.
“Algılar üzerinden karar verilemez”
Karşıyaka Stadı hakkında konuşan Tugay, endişe edilmesini anladığını aktardı ve şunları söyledi:
“Burada bizi rahatsız edecek bir karmaşa ve kalabalık olacak diye düşünülüyor. Bana güvensinler, diğer statlar kimseyi rahatsız etmiyor. Maçın olduğu günlerde de güvenliği ve düzeni sağlayacağız. Aslında bu stat vatandaşın hayatına güzellik katacak. Referandum falan yapılmaz. Bir konuda karar verme davranışı göstermek için o konuyla ilgili detaylı bilgilere sahip olmak lazım, algılar üzerinden karar verilemez. Karşıyakalılar için bir referandum yapsak yapılması lehine çıkar. O stadın olduğu bölgeye uzakta oturan, maça da gelmeyecek adamın stat ile ilgili karar vermesine gerek yok. Güzel şeyler hayal edelim sağdan soldan duyduklarımıza itibar etmeyelim. Orası eskiden stat alanıydı, orada bir sürü hatıra var. Orası Karşıyaka’nın kalbi, bunu insanların anlaması gerekiyor. Burası bizim yuvamız olacak.  Bunun üzerine bir tartışma olmamasını rica ediyorum. Bu konu artık kapansın.”
“Yalanlarla insanların kafalarını karıştırarak gerçekleri değiştiremezsiniz”
Bir gazetenin attığı başlığa yönelik açıklamalar yapan Tugay, “Bu günlerde CHP’li belediyelere saldıran bir gazete var. Bizim Cumhuriyet Mahallesi İmar Planı ile ilgili tuhaf açıklamalar var. Bunların beni çok üzdüğünü belirtmek istiyorum. Orada sorunlarının ne olduğunu anlayabilmiş değilim. Mülkiyet problemlerini çözüyorum, imar ile ilgili talepleri yerine getirebilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Mahallede toplantı yapmıyorsunuz dediler cumartesi gücü yapılan üçüncü toplantıydı. Çok iyi niyetlerde gittiğimiz bir toplantıyken bir anda gerginlik çıktı. Ben hiçbir şekilde taraf olmadan yapacağım konuşmayı yaptık ve çıktım. Ben gittikten sonra bir kavga yaşanmış ve onu benimle bağdaştırmaya çalışıyorlar. Yalanlarla insanların kafalarını karıştırarak gerçekleri değiştiremezsiniz. Bu işi siyasi bir karalamaya dönüştürenler emellerine ulaşamayacak, biz işimizi yapıyoruz. Oradaki her vatandaş benim için çok önemli. Toplantıların bir daha yapılmaması için kavga çıkarmak şark kurnazlığıdır. Bu yapılan kimsenin sorununu çözmez” açıklamasını yaptı.
 “Benim için tek doğru Karşıyaka halkının menfaati”
Partinin sıkı üyesiyken bir anda istifa eden bir üyeyi hatırlatan Tugay, “Bize sallıyor. Bu adamın mesleği saldırmaktır. Doğru olmayan şeyleri söylüyor. Ben herkesle karşı karşıya oturup ispat yapmaya hazırım. Benim için tek doğru Karşıyaka halkının menfaati neyse onu yaparım. Karşıyaka’yı zarara sokacak bir karar almam. Karşıyaka Belediyesi’nden alınmamış bir karar üzerine bize saldırılmasını doğru bulmuyorum” görüşünü aktardı.