Batmaz, sağlık çalışanlarına 'zam' müjdesini değerlendirdi: "Sağlığın ekip işi olduğunu bakanlık unutmuş!"

TAKİP ET

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şube Eş Başkanı Erkan Batmaz, 'Sağlığın ekip işi olduğunu ne yazık ki Sağlık Bakanlığı unutmuş' dedi.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER- Sağlık Bakanı Koca, "Doktorlara 2 bin 500 ile 5 bin lira arasında zam yapacağız" açıklamasının ardından Doktorların maaş ve ek göstergeleriyle ilgili önerge TBMM'de kabul edildi. Sağlık çalışanlarına yapılan zammın sadece doktorları kapsaması nedeniyle sağlık çalışanlarından tepki geldi. Konu hakkında görüşlerini aktaran Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şube Eş Başkanı Erkan Batmaz, “Sağlık ekip işidir, herkese adil ve ayrımsız şartlar sağlanmalı. Sağlığın ekip işi olduğunu ne yazık ki Sağlık Bakanlığı unutmuş” diye konuştu.
“Tüm sağlık emekçilerine zam yapılmalı”
Son gelen zamlarla beraber maaşlara zam gelmeden eridiğine dikkat çeken Batmaz, “Biz bu noktada tüm sağlık emekçilerine zam oranı yapılması gerektiğini savunuyoruz TÜİK’in açıkladığı ile evimizdeki enflasyon aynı değil, arada uçurum var. Alacağımız zam TİS ile ne yazık ki yüzde 5’lik bir dilim” açıklamalarını yaptı.
“Birlikteliğe nifak tohumu ekmek için yapılan bir uygulama”
Batmaz, hekimlere yapılan artışı çok önemli bulduklarının altını çizerek, “Bu bir mücadelenin örneğidir; ama biz sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine de zam yapılmasını istiyoruz. Burada bir art niyet aramak gerekiyor. Hastanede ekibi ve iş barışını bozan bu uygulama bizi bölmeye çalışıyor. Meslek grupları arasında gerilim yaratarak birlik olmamızı engelleyen bir uygulama. Biz hastanede kim çalışıyorsa yan yana gelerek mücadele örneği gösterdik. Bu birlikteliğe nifak tohumu ekmek için yapılan bir uygulamadır” ifadelerini kullandı.