Bayır: CHP Atatürk çizgisine dönmelidir

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir eski Milletvekili Tacettin Bayır, CHP içerisindeki değişim talebi ve tartışmalarını değerlendirdi. Bayır, CHP'nin Atatürk çizgisi ve fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğini ifade ederek, 'Son zamanlarda fabrika ayarlarının çokça dışına çıkıldığını görüyoruz' dedi.

Batuhan KAYA-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER-  CHP İzmir eski Milletvekili Tacettin Bayır, 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinin kaybedilmesinin ardından CHP içerisinde ortaya çıkan değişim tartışmalarını GERÇEK HABERCİ’ye değerlendirdi. Bayır, parti içerisinde mutlaka bir değişim olması gerektiğini ve bu değişimin sadece genel başkan düzeyinde değil örgüt düzeyinde de olması gerektiğini ifade ederek, “Değişim olacağından ümitliyiz, olması gereken ve olacak olan da budur” dedi.
“Sadece antrenörü değil oyuncuları da değiştirmeliyiz”
Değişimin temelden başlayarak başarıya ulaşabileceğini ifade eden Bayır, “Sayın Genel Başkanın seçim dönemindeki çalışması, performansı hakkında hiç kimsenin bir şey söylediği ya da bir eleştiri yaptığı yok. Ben bu partiye kırk yılımı verdim ve bu kırk yıl içerisinde 8 genel başkanla çalıştım. Gördüğüm 7 genel başkan değişikliğine rağmen iktidar olamadık, nasıl ki futbol takımında antrenör değişince hemen şampiyonluk gelmez oyuncuları da değiştirmen gerekir, bizim de yapmamız gereken bu, oyuncuları değiştirmek” dedi.
“Sağdan adam devşirirsek sağcılaşırız”
Partinin değişimle birlikte özüne dönmesi gerektiğini vurgulayan Bayır, “Partinin yüzlerini değiştirebiliriz ama rota aynı rotaysa ulaşılacak yer de aynı olur, öncelikle rotamızı laiklikten saptıran çarkın dişlilerini değiştirmemiz gerekiyor. Bizler sağdan medet umup adam devşirerek ancak partiyi sağcılaştırır ve laiklikten uzaklaşırız. Kimse olan bitene sessiz kalmamızı beklemesin, bu partiye 40 yılımı verdim ve eleştirilerimi yapacağım. Tabi ki eleştirilerimizi yapacağız yer partimizin kurul ve kongreleridir” değerlendirmesini yaptı.
Tartışmalar kırıp dökmeden yapılmalı
Değişim tartışmalarının kırıp dökmeden yapılması gerektiğini belirten Bayır, “Tartışmalar bu şekilde yapılmazsa parti bölünmeye kadar gider. Örnek olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, partinin genel başkanı olduğunda Belediye Başkanlığını ne yapacak? İstanbul’u yirmi beş senede kazandık! Kimi bulacağız da aday yapacağız? Bu noktada partide sadece bir genel başkanlık sorunu varmış gibi bakılırsa ortaya yanlış değerlendirmeler çıkar” diye konuştu.
Yerel seçim hüsranla sonuçlanabilir
Yerel seçimden önce değişim yaratılamazsa sonucun hüsran olabileceğini ileri süren Bayır şöyle konuştu:
“Yerel seçimlerden önce seçmende umut yeşerten değişim yaratamazsak belki İzmir değil ama başka şehirlerde sonuç hüsran olabilir. Bugün bir değişime ve yenilenmeye ihtiyacımız var. Partiyi fabrika ayarlarına dönerek ve güncellenerek bu süreci atlatabilir.”

Tacettin Bayır CHP Atatürk