Bayraklı Belediyesi işçileri:  Geçinemiyoruz

TAKİP ET

Bayraklı Belediyesi işçileri, ek protokol talebiyle eylem yaptı. İşçiler,  'Ücrette adalet istiyoruz, geçinemiyoruz' diyerek tepkilerini gösterdi

GERÇEK HABERCİ- DİSK’e bağlı Genel-İş 6 Nolu şubenin örgütlü olduğu Bayraklı Belediyesi’ne bağlı Bayraklı Personel A.Ş'de çalışan işçiler, artan enflasyon karşısında ücretlerin eridiğini ifade ederek, ek protokol talebiyle basın açıklaması düzenledi. Yapılan zamlar ve artan enflasyon karşısında işçilerin alım gücünün giderek düştüğü ifade edilen açıklamalarda, “İnsanca yaşayacak bir ücret için talebimizin karşılanmasını istiyoruz” denildi.


Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
Ülkemizdeki ekonomik kriz, derinleşiyor. İşçilerin ve emekçilerin geçim sorunları ise, buna bağlı olarak, gün geçtikçe büyüyor. “Dövizi kontrol altına aldık”, “Enflasyon düşüyor” gibi söylemlerin gerçeği yansıtmadığını, hep birlikte yaşayarak görüyoruz. Döviz ve akaryakıt rekor üstüne rekor kırıyor, enflasyon ise yalnızca TÜİK sepetinde düşüyor. Çarşıda, pazarda ve markette, her gün yapılan zamlar, hız kesmeden devam ediyor. Yani seçimlerden önce kaşıkla verilen ne varsa, şimdi kepçeyle, kazanla geri alınıyor.
Türkiye’nin tüm değer ve güzellikleri, ülkemizin tüm kaynakları, yabancı sermaye ve dolar milyarderleri için “kelepir mala” dönüşüyor. Paramız değer kaybettikçe, bu ülke daha yoksul ve daha bağımlı hale geliyor. Türk Lirası hızla değer kaybedip, paramız pul oldukça, emeğimiz ucuzluyor, satın alma gücümüz azalıyor, ülkemiz gün geçtikçe fakirleşiyor. Öyle ki, işçinin, emekçinin, emeklinin ve dar gelirlinin sırtına yükledikleri zamlarla, yandaşlarının ve kendilerinin ceplerini doldurmaya devam ediyorlar.

ASGARİ ÜCRET TÜM SENDİKALI İŞYERLERİNİ DE KUŞATMIŞ DURUMA GELİYOR

Tüm bu ağır koşullar bizleri kuşatırken, ücretlerdeki erime ise, her geçen gün artıyor. Toplu iş sözleşmeleri ile elde edilen ücret artışları, artan hayat pahalılığı karşısında, zaman içinde eriyor. İşverenler bu sefer de ekonomik ve siyasal belirsizlikleri ileri sürerek, toplu sözleşmelerde işçi ücretlerini, baskılamaya çalışıyor. Ülke genelinde, sendikalı ve toplu iş sözleşmeli işçi sayısı zaten %10. Böyle bir ortam içerisinde, Asgari ücret tüm sendikalı işyerlerini de kuşatmış duruma geliyor.

İNSANCA YAŞAYACAK BİR ÜCRET TALEP EDİYORUZ

Merkezi idareye bağlı kamu kurum ve kuruluşlarında, en düşük ücretin, net 20 ila 22 bin TL seviyesine geldiği bir ortamda, tüm işçilerin, emekçilerin ücretlerinde iyileştirme yapılması, artık kaçınılmazdır. Konfederasyonumuz DİSK’ e bağlı sendikalar, siyasal iktidarın ve belediye işverenlerinin, işçilere reva gördükleri düşük ücret dayatmasını, kırmaya kararlıdır. Örgütlü olduğumuz tüm işyerlerinde  BayraklI Belediyesi emekçileri  üyelerimiz içinde insanca yaşayacak bir ücret için talep ettiğimiz görüşmelere dönüş bekliyoruz. Genel-İş 6 Nolu Şube yönetimi olarak bugün burada bütün görüşmelerimize, çabalarımıza ve  uyarılarımıza rağmen Belediye yönetimince herhangi bir dönüş olmamış her geçen gün,her geçen saat Bayraklı'nın her karış toprağında emeği olan Bayraklı Personel A.Ş'de çalışan üyelerimiz yoksulluğu ve yokluğu ilmik ilmik yaşamlarında hissetmiştir.

 

Bayraklı Belediyesi işçi ek protokol İşçiler tepki