BAYRAKLI'DA SERKAN ARDA DA ADAYIM DEDİ

TAKİP ET

Bayrakılı'da sabah sürpriz ile başlayan ilçe kongresinde sürprizler bitmek bilmiyor. Önce 4 adaylı yarış 2 adaya düşmüştü. Ancak bir anda aday sayısı 3'e çıktı. Serkan Arda bir grubun Serkan Başkan sloganları ile salona girdi

Sevilcan GÜNAY/GERÇEK HABERCİ-Bayraklı Gençlik Kolları eski Başkanı Serkan Arda, aday olduğunu açıkladı. Bir grubun sloganıyla kongre salonuna giren Arda, adaylık başvurusu yaptı ve 10 dakikada 90 imza topladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Arda, “Ben daha önce de örgüt vicdanına dayalı bir şekilde aday olmayı istemiştim. Uzlaşı adayı istedikleri için ben bu dönem kendimi beklemeye almak zorunda kaldım daha nitelikli daha donanımlı bir büyüğümüzün yanında yer almak istedim. Örgütte yer almak istedi ama onları bu süre zarfında yok saydılar. Örgütü kimse istemedi ama ben görüyorum ki örgüt de benim aday olmamı çok istedi. Ben de bu süreci değerlendirmek adına aday oldum. Ben bu seçimi alacağıma inanıyorum, delegeler ayak oyunlarına müsaade etmeyecektir. Ben Gençlik Kolları başkanlığı yapmışım bu örgütün vicdanıyım ben bu örgütün tabanıyım bana sahip çıkacaklarına inanıyorum” dedi.



SANDAL VE AYHAN'DAN ÇEKİL BASKISI VE PAZARLIĞI

Bu gelişmenin ardından Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, aday Selçuk Ayhan ve Arda toplantı yapma kararı aldı. Toplantının yapıldığı odanın önünde büyük bir kalabalık oluştu.

Öte yandan bazı delegeler kapı önünde ‘bizim oyumuz satılık’ değil’ çıkışında bulundular. Görüşmeler sonucunda uzlaşı olmadı ve Serkan Arda’da aday oldu. Pınar Susmuş ile selamlaşan Arda Cemalettin Alper’in elini sıkmadı.

KİMSENİN LİSTESİNİ YAPMADIM, DEDİKODULARI SÖYLEYENLER AHLAKSIZDIR’

Serkan Arda’nın aday olmasından sonrası bir konuşma yapan Cemalettin Alper, "Hiç bir adayı ne aradım ne sordum. Ne de bir talebim oldu. Kuliste dönen dedikoduları söyleyenler ahlaksızdır. Söylendiği gibi kimsenin listesini yapmadım. Ben taraf olmadım olmayacağım da. Eğilmedim eğilmeyeceğim. Kimse benim adımı kullanarak siyasetini şekillendiremez. Biz hep beraber 10 yılda bu hale geldik. Ne ben ne de 16 tane ilçe yöneticim hiç bir talebimiz olmadı olmayacakta. Ben sizin gönlünüzdeki ilçe başkanıyım. Bu parti de illa başkan olmaya ya da illa milletvekili olmaya gerek yok. Ben CHP’liyim ben halkın kendisiyim. Benim eşim belediye de 10 yıldır asgari ücretle çay servisi yapıyor onur duyuyorum. 10 yıldır hizmet ediyorum hizmetkarınızım. Benim de malvarlığımı ve ailem ortada. Bu kavga iktidar kavgası olmalı. Kimin başkan olduğu çok mu önemli. 10 yıldır ilçe kapısını sonuna kadar açan benim. Kimseye eyvallahımız yok. CHP kırmızı çizgimizdir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bizim kırmızı çizgimizdir. Birliğimizi kimse bozamayacak. İki dönemle sınırlı olsun diye sürekli söylüyorum. Üç dönem yaptım. Hiç kendim için ekip kurmadım. Örgütün yönetimimin oluşturdum. Bir kişi diyemez ben Cemalettin’in adamıyım. Herkes yerinde dursun CHP’nin iktidarı için proje üretin, salonu birbirine katmak için değil. O meclis üyelerine hodri meydan diyorum ne söylüyorlarsa yalan. Çıksınlar burada anlatsınlar. Bu kadar korkmayın Cemalettin Alper’den ben il yöneticisi olsam ne olur olmasam ne olur. Ben hiç bir oyunun içine girmedim. Bu kadar delege var, bir tanesi de ilçe başkanı beni aradı desin. Faşist AKP diktasına karşı hepimizin belediye başkanımızın yanında olmamız lazım. Bugün burada kim kazanırsa kazansın, elini havaya kaldıracağım. Sokak onun ve belediye başkanımın yanında olacağım, hepiniz hakkınızı helal edin” diye konuştu.