Bayram tatili 9 gün olur mu?

TAKİP ET

Bayram tatilinin yaklaşmasıyla birlikte turizm sezonu da hareketlendi. Peki bayram tatili 9 gün olur mu? Turizmcilerin beklentileri neler? İşte cevabı...

Kurban Bayramı öncesi çok sayıda vatandaş tatil planlarını yapmaya başladı. Peki bayram tatili 9 gün olur mu? Turizmcilerin beklentileri neler? İşte cevabı...

TURİZMİN 9 GÜNLÜK BİR TATİLE İHTİYACI VAR MI?

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Eker CNN Türk canlı yayınında şu ifadeleri kullandı: "Kesinlikle var. Buna hem turizmcilerin ihtiyacı var çünkü turizmciler 2 yıldır pandemiden dolayı iş yapamamışlardı. Artan maliyetler nedeniyle doluluk oranı istediği gibi değil. Türk toplumunun da ihtiyacı var. İki yıldır vatandaşlar da tatil yapamadı. 9 güne çıkarılması beklentidir.

Aradaki günlerde izin alanlar var. Alamayanlar mağdur olacak ve tatilini yarıda kesmiş olacak. Tatil birleştirilmezse herkes son gün dönmek zorunda kalacak. Ekonomik ve trafik yoğunluğu açısından 9 güne çıkarılmasının faydalı olacağını düşünüyoruz. Turizmciler ekonomik anlamda ferahlayacaktır.

2022 YAZI İTİBARIYLA BUGÜNE KADAR DURUM NEDİR, DOLULUK ORANLARI NE DURUMDA?

Yerli turist pandeminin de etkisiyle yat ve karavan turizmine etkiyi artırdı. Bu pandemi olmasa da beklenen bir gelişmeydi. Pandemiden sonra da bu istekler devam ediyor. Çocuklu ailelerimiz her şey dahil otelleri tercih ediyor. Turizm sezonunu açılması ve okulların tatil olmasıyla hareketlilik başladı. Önümüzdeki dönemde kısa dönemde doluluk var. Ama bayram döneminde baktığımızda ortalama yüzde 70 civarında doluluk var.

Kurban Bayramı dönemi tam olarak dolmadı. Artan maliyetlerin de etkisi var. Ama son ana bırakırlarsa özellikle iyi otellerde yüzde 100 doluluk bekliyoruz. 9 günlük tatil onaylanırsa bu daha da artacaktır. Yurt dışı tatiller daha pahalıya geliyor. Yurt dışına gitmek çok daha pahalı. Yurt dışı kredisini tüketiciler iç turizmde kullanıyor.

Doluluk tam olmadı 2019’u yakalayacak gibi görmüyoruz. Önemli olan 2019 rakamlarını yakalamaktır. Dış turizmde iyi gidiyoruz. Bizim en önemli pazarımız Rusya’ydı. Etkilendi ama tam beklediğimiz gibi etkilenmedi.

YERLİ TURİSTLE YABANCI TURİSTE AYNI MİKTARDA ÖDEME ÇIKARMASALAR OLMAZ MI DENİLİYOR NE DERSİNİZ?

Biz TÜRSAB olarak banka ile özel bir kredi anlaşması yaptık. Kredi kartı limiti olmadan yüksek taksit oranı ile 12-15-20'ye kadar taksit oranıyla tüm TÜRSAB üyelerinin kredi anlaşması var. Mevcut limitlerini doldurmadan buradan faydalanabilirler. Tüm tüketiciler TÜRSAB üyesi seyahat acentalarına davet ediyorum. Sahte sitelerdeki dolandırıcılara karşı uyarıyorum.

Seyahat acentalarında TÜRSAB dijital doğrulama sitesi var. O logoyu kontrol edip TÜRSAB resmi sayfasında onaylatmalarında fayda var."