BBC: Erdoğan ve Kılıçdaroğlu her şeyi göze alarak mücadele ediyor

TAKİP ET

Birleşik Krallık'ın kamu yayımcısı BBC, seçimlerin 2'nci turunda cumhurbaşkanı adaylarının oy toplamak için "her şeyi göze alarak mücadele ettiğini" yazdı.

Birleşik Krallık'ın kamu yayımcısı BBC, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, seçimlerin ikinci turunda oy toplamak için "her şeyi göze alarak mücadele ettiğini" yazdı.

BBC'nin Avrupa editörü Paul Kirby'nin analizinde, Kılıçdaroğlu'nun YouTube kanalı Babala TV'deki "Mevzular Açık Mikrofon" programına katılması değerlendirildi. 

Perşembe günü yayımlanan programın 24 milyonu aşkın kez görüntülenmesine işaret edildi. 

Kirby, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı'nın katılımını, "medyanın yaklaşık yüzde 90'ını kontrol eden rakibinin avantajının üstesinden gelmeye çalışan bir aday için akıllıca bir hamle" diye niteledi. 

 

Analizde, ilk turdaki yenilgisinin ardından Kılıçdaroğlu'nun milyonlarca sığınmacıyı gönderme vaadiyle söylemini sertleştirdiğine işaret edildi. Ayrıca "radikal sağcı" diye nitelenen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın da ana muhalefet liderine desteğini açıkladığı hatırlatıldı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (BMMYK) desteğiyle düzenli olarak hazırlanan Suriyeliler Barometresi çalışmasını yürüten Murat Erdoğan, Türkiye'de yaklaşık 6 ila 7 milyon sığınmacının yaşadığına dikkat çekti.

Araştırmacı, Suriye'nin yanı sıra İran, Irak, Afganistan ve Pakistan'dan gelen sığınmacıların tamamının ülkeden çıkarılmasının gerçekçi olmadığını savunarak, "Bunun için günde en az 50 bin kişinin geri gönderilmesi gerekir" dedi. 

kemal kılıçdaroğlu recep tayyip erdoğan