BBP Lideri Destici'den MHP'nin İYİ Parti çağrısına destek

TAKİP ET

MHP'den İYİ Parti'ye yönelik yapılan çağrıyı değerlendiren Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici "Türk milliyetçilerini birbirine yakınlaştıracak, toparlanmasına katkı sağlayacak, birleşmesine katkı sağlayacak tüm çağrı ve çabaları olumlu buluyoruz. Bunu da bu kapsamda değerlendiriyoruz." ifadeelerini kullandı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İYİ PARTİ'YE YÖNELİK ÇAĞRI

BBP Genel Başkanı Destici, MHP'nin İYİ Parti'ye yönelik ittifak çağrısına olumlu yaklaştıklarını ifade etti. Türk milliyetçilerini birbirine yakınlaştıracak, toparlanmalarına katkı sağlayacak çağrıları olumlu bulduklarını ve bu çabaları desteklediklerini belirtti.

ORMAN YANGINLARI VE YUNANİSTAN İLİŞKİSİ

Destici, Bolu, Antalya, Eskişehir, Ankara ve Denizli'de meydana gelen orman yangınlarına ilişkin geçmiş olsun dileklerini iletti ve yangınların söndürülmesine katkı sağlayan orman işçilerine teşekkür etti. Ayrıca, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Küçük'ün Yunanistan ziyaretinde yaşadığı sınır kapısında geri çevrilme olayını kınadı ve Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı düşmanlık ve kanun tanımazlık tutumunu eleştirdi.

CİNSİYET DEĞİŞİKLİĞİ İDDİALARI

Sosyal medyada yer alan, 18 yaş altı 28 çocuğa cinsiyet değişikliği için ergenlik baskılayıcı ilaç ve çapraz hormon uygulandığı iddialarına yönelik konuşan Destici, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin konuyla ilgili inceleme başlattığını ve bunu olumlu bir adım olarak gördüklerini ancak konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

YEREL SEÇİMLER VE İTTİFAK ÇAĞRISI

Yaklaşan yerel seçimlere değinen BBP Genel Başkanı Destici, siyasi partilerin, yerel yönetimlerin ve kamu kurumlarının öncelikli olarak bina güvenliğine dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca, MHP'nin İYİ Parti'ye yaptığı yerel seçimde ittifak çağrısını desteklediklerini ve Türk milliyetçilerini birleştirecek çağrıları olumlu bulduklarını belirtti.

İMAMOĞLU'NUN AÇIKLAMASI

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarına da değinen Destici, İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu gösterdiğini ancak sürecin ilerleyişinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun yoluna devam edeceğinin görüldüğünü ifade etti. İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını önceliklendirdiğini ancak Kılıçdaroğlu'nun başka bir aday çıkarmaktan vazgeçmediğini belirtti.

SEÇİMLERDE DEĞİŞİM BEKLENTİSİ

 İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde belediye başkanlarının PKK desteğiyle oturmalarına halkın müsaade etmeyeceğini söyleyen BBP Lideri Destici 2024 yerel seçimlerinde bu belediye başkanlarının değişeceğini ve milletin tercihlerinin netleşeceğini ifade etti.

BBP Lideri Mustafa Destici MHP İYİ Parti çağrı