BEGOS'tan 3 milyon liralık altyapı yatırımı

TAKİP ET

 

 

Karma OSB özelliğiyle Türkiye’nin dört bir yanından yatırımcıya ev sahipliği yapan Buca Ege Organize Sanayi Bölgesi’nin (BEGOS), 2. Olağan Mali Genel Kurulu’nda 2018 yılı için yol, su, elektrik ve kanalizasyon gibi alt yapı çalışmaları başta olmak üzere toplamda 3 milyon lirayı bulacak hizmetler oy kabul edildi.

 

BEGOS’un 2. Olağan Mali Genel Kurulu sonrasında açıklamalarda bulunan BEGOS Bölge Müdürü Timuçin Öner, küresel olarak ekonomik gelişmişliğin temel ölçütünün sanayi üretim gücü ve yeteneği olarak kabul gördüğünü belirterek bu ortamı sanayicilere sağlamak için çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini söyledi.

 

Üretim ve pazarlamaya

yönelik çalışmalar yapılıyor

 

Sanayide, verimlilik artışları gözetilirken OSB’lerin kuruluş yer seçimleri ile tüm üretim ve pazarlama faktörlerinin optimize edilmesi gerektiğinin altını çizen Timuçin Öner, “Yeni teknolojilerden bölge firmalarımızın öncelikli olarak yararlanmaları için, kesintisiz alt yapı destek hizmetleri, iş geliştirme ve teknoloji yönetimi destek hizmetleri, eğitim organizasyon, proje ve fikir geliştirme hizmetleri gibi çalışmaları düzenleyerek, firmalarımızın yeteneklerini geliştirecek biçimde, ilgili teknolojilerin öğrenilmesi ve kazanılması ve sonrasında ise kazanımın ihracata yönelik olarak ticari başarıya dönüştürülmesi için bölgesel stratejiler geliştirmeye sevk ediyoruz.

Bölgemizin tüm birimleri bu yapıların desteklenmesi ve kurulması için kurumsallaşmış yapıları ile faaliyetlerini devam ettirmekte olup, sanayicilerimize en iyi hizmeti sunabilmek için aralıksız çalışmaktadır” dedi.

 

Tüm imkanlarımızla hizmet ediyoruz

 

BEGOS’un tüm altyapı ihtiyaçlarını tamamlamış bir hale gelebilmesi için tüm imkanların kullandığına dikkat çeken Öner, “Üstün niteliklerde, düşük maliyetlerle imalât yapabilen, rekabet gücü gelişmiş, ortak hareket becerisi edinmiş, üniversite sanayi iş birliğinden kurumsal olarak yararlanabilme bilgi ve becerisine erişmiş, üretim teknolojilerinde dünyayı izleyebilen daha rekabetçi bir sanayi bölgesi olacaklarını sözlerine ekledi.

 

BEGOS’ta neler yapıldı, neler yapılacak?

 

Bölgenin tamamında, tüm yollarında ve sokaklarında hiçbir kör nokta kalmayacak şekilde planlanan MOBESE kamera sistemi tamamlandı. İş yerlerinde yaşanabilecek herhangi bir sağlık sorununa hızlı müdahale edilebilmesi için Bölge Müdürlüğü binası bünyesinde ayrılan alanda 112 Acil Servis İstasyonu konumlandırıldı. BEGOS’a komşu durumda bulunan dere yatağında yapılacak ıslah çalışmalarıyla ilgili DSİ ve İZSU ile işbirliği yapılacak. Yine Bölge Müdürlüğünün yanında yer alan boş alanda iş yerlerinde çalışan annelerin çocuklarını gönderebileceği anaokulu kurulması için Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalandı. Bakanlığın, 2018 yılı içinde anaokulu inşaatına başlaması planlanırken parselasyon çalışmaları, sokak aydınlatmaları, çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları, doğalgaz altyapı, istasyon yatırımı, bakım ve onarımı, çevre çit yatırımı ve bakım onarımı gibi pek çok hizmet de gerçekleştirilecek.