Bekir Bozdağ'dan Adil Öksüz Açıklaması

TAKİP ET

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden olan Adil Öksüz'e ilişkin açıklamada bulundu.

Sol'da yer alan habere göre; "Adil Öksüz'ün başkaları tarafından saklanıldığını düşünüyorum. Şu ana kadar hiçbir yerde radara düşmedi" diyen Bozdağ, "Kişisel görüşüm onu birilerinin sakladığı, kaçırmak için uygun zamanı beklediği kanaati var. Ama eninde sonunda yakalanacak" ifadelerini kullandı.

TBMM'deki anayasa değişikliği oylamamasına da değinen Bozdağ, oylamamanın gizli yapılması için kabine gerek olmadığını savundu. Bozdağ şöyle konuştu:

''Anayasadaki hüküm oylamanın gizli yapılmasıdır. Şu anda 3 oylama yapıldı, üçü de gizli yapıldı. Bazıları kabine giriyor. Bazıları kabin dışında. Gizli oylama demek kabine girip perdeyi kapatmak anlamına gelmiyor. Oyunu gizli vermek... Oyunu dışarıda kullanırken elinizdeki pulu kimse görmüyor. Önemli olan oyun gizli kullanılması, kabinde kullanılması değildir. CHP sanki kabinde oy kullanılması zorunlu gibi açıklamalar yapıyor. Oylamaların üçü de gizlilik kuralına riayet edilerek yapılan oylamalardır.''