Bergama Belediyesi Bergama'nın Tarihine Işık Tutuyor

TAKİP ET

Bu yıl 400 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla yaklaşık 150 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak 22. İzmir Kitap Fuarı, kapılarını kitapseverlere açtı.

Bergama Belediyesi, Bergama Araştırmaları Kütüphanesi standında UNESCO Dünya Mirası Bergama’nın tarihine ışık tutan yayınlarını katılımcılarla paylaşıyor. 

Bergama Belediyesi, Kültür Yayınları’ndan çıkardığı Bergama Müzesi’nin kurucusu, araştırmacı yazar ve eğitmen Osman Bayatlı’nın Bergama Kitaplarını, Araştırmacı, yazar, çevirmen, yayıncı İlhan Pınar'ın 1668 - 1893 yılları arasında Bergama'ya gelen 17 seyyahın aktardığı ve kente ilişkin gözlemlerine yer verdiği "Seyyahların Gözüyle Tarih İçinde Bergama" kitabını, Halikarnas Balıkçısı’nın manevi oğlu usta Yazar Şadan Gökovalı’nın tarihin Bergama’da bıraktığı ayak izlerini anlattığı “Uygarlığın Özeti Bergama” kitabını ve İzmir aşığı yazar Sara Pardo’nun “ Evvel Zaman İçinde Bergama” çocuk kitabını okuyucuyla buluşturdu. 

Bergama Belediyesi’nin UNESCO Dünya Mirası Bergama’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini anlatmak tanıtmak adına çıkardığı yayınları okuyucularla buluşturduklarını ifade eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “ Birbirinden değerli yazarlarımızın Dünya Mirası Bergama’yı kalem alması ve anlatması bizim tarihi ve kültürel zenginliğimizin bir göstergesidir. Geçmişten günümüze bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmış Bergama’yı tanımak ve öğrenmek isteyenleri tarihte güzel bir yolculuğa çıkaran bu yayınlarda emeği geçen yazarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz yıl hizmete açtığımız Bergama Kültür Merkezi bünyesinde bulunan Bergama Araştırmaları Kütüphanesi ile de Bergama’nın tarihini merak edenler için özel ve güzel bir yeri Bergama’ya kazandırdık.  Tüm vatandaşlarımızı ve tarih meraklılarını UNESCO Dünya Mirası Bergama’yı görmeye ve yaşamaya davet ediyorum” dedi. 

Ayrıca yazar Şadan Gökovalı “Uygarlığın Özeti Bergama” kitabı ve yazar Sara Pardo “Evvel Zaman İçinde Bergama” kitabı ile 25 Nisan Salı günü imza gününde fuarda okuyucuları ile buluşacaklar. 

bergama tarih ışık yayınevi sivil toplum unesco