Beştepeler'e değer katacak proje açılıyor

TAKİP ET

Konak Belediyesi'nin kentin Beştepeler Bölgesi'nde yapımına başladığı ve bölgede çok amaçlı kullanılacak Beştepeler Sosyal Tesisleri yarın açılıyor.

Begüm Burçak GÜNAY- GERÇEK HABERCİ-Kentsel dönüşüm kapsamında bulunan Konak İlçesinin Beştepeler bölgesi için belediyenin başlattığı sosyal donatı çalışmasının en önemli ayaklarından olan Beştepeler Sosyal Tesisleri yarın düzenlenecek törenle açılacak. Özellikle eğitim ve kültür anlamında önemli bir merkez olacak ve bölgedeki pazaryeri sorununu da çözecek olan tesis şu özelliklere uygun yapıldı;
"6 bin metrekare kapalı alana sahip 4 katlı tesisin zemin katı pazaryeri olarak düzenlendi.
1'inci katta, Sosyal Yardım Müdürlüğümüze ait 2 adet minikler konağı adı verilen toplam 40 çocuğun eğitim alacağı kreş yer alacak. 
2'nci katta, Kadın Aile Müdürlüğü'nün semt merkezi yer alacak. Bu katta ayrıca Kültür Müdürlüğü'ne ait 300 kişilik tiyatro salonu ve aynı zamanda nikah salonu olarak da kullanılacak çok amaçlı salon yer alıyor.
3'üncü katta ise Kültür Müdürlüğü'ne bağlı ikisi üniversite, ikisi liselere geçiş sınavı için toplam 4 adet kurs bulunacak. Yine bu katta çeşitli kursların yapılacağı bölümler de yer alacak."

Beştepeler Konak Belediyesi Beştepeler Bölgesi