Bezircioğlu, Hüsmen Kırkpınar'ın hedefini yükseltti: İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 7 vekil!

TAKİP ET

İYİ Parti İzmir İl Başkan Danışmanı ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Bezircioğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkan adaylığını açıkladı.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İYİ Parti İzmir İl Kongresi’nde aday olmayacağını dile getirerek milletvekili aday adaylığını açıklamıştı. Kırkpınar’ın bu açıklamasından sonra yeni il başkan adayı öne çıktı. İYİ Parti İzmir İl Başkan Danışmanı ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Bezircioğlu basın mensupları ile bir araya gelerek İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Bezircioğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere İzmir’deki birçok ilçe belediyelerini İYİ Parti’ye kazandırmak öncelikli hedefinin olduğunu söyledi.

“Belediye başkanlığı yapabilecek kadrolarımız var”

Hedeflerinin İYİ Parti’yi, İzmir' de birinci parti yapmak olduğunu vurgulayan Bezircioğlu, “Önümüzdeki genel seçimlerde her iki bölgeden toplamda en az yedi milletvekili arttırmak, 2024 yerel seçimlerinde de İzmir Büyükşehir Belediyesi basta olmak üzere çok sayıda ilçe belediye bakanağını partimize kazandırmak öncelikli olarak hedefimizdir. Bunu başarmaya inancımız tamdır. Partimizin kadroları içerisinde, basta ilçe bakanlarımız olmak üzere İzmir’i yönetecek belediye başkanları olabilecek yetkinlikte çok sayıda partilimiz vardır” dedi.

“Türkiye’nin fabrika ayarlarına döneceği bir seçim olacak”

Bezircioğlu, ülkenin birçok sorun ile karşı karıya olduğuna dikkat çekerek, “Cumhuriyetimizin 100. yılına girdiğimiz 2023 yıl, ülkemiz için çok önemli bir kader yılı olacaktır. Ülkemizi 2. Yüzyıla taşıyacak yönetim kadrolarını belirleneceğiz. 2023 yılı seçimleri neticesinde ülkemizin kurucu ilkelerini, bizi biz yapan ortak değerleri, demokrasi ve temel insan haklarına dayalı ortak yasam biçimimizi tekrar tesis edeceğiz. Korku ve baskı ikliminin tamamen son bulacağı, Türkiye'mizin tabiri caizse fabrika ayarlarına döneceği bir seçim olacağına can gönülden inanıyoruz” diye konuştu.

Aday olma nedeninin partinin tabanından gelen teveccüh olduğunu vurgulayan Bezircioğlu, “Bir süredir basta partililerimiz, ailem ve tecrübelerine güven duyduğum parti büyüklerimizle yapmış olduğum istişareler sonucu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da partimize ve ülkemize borcumun gereğini ifade etmek için IYI Parti İzmir 3. Olağan kongremizde il başkanlığı adaylığımı açıklıyorum. Burada arkamdaki tek güç basta ilçe başkanlarımız ve yönetim kurullarmış olmak üzere tüm teşkilatımızdır” ifadelerini kullandı.

“Partimden adaylık noktasında teveccüh geldi”

Konuşmasından sonra basın mensuplarından gelen soruları yanıtlayan Bezircioğlu, “Bizim yaptığımız bütün işin hammaddesi insan. Siyasetin de hammaddesi insan. İster istemez aynı potada buluşuyoruz. Ben partimizin içinde çalışmalara devam ederken partimizi İzmir’in çeşitli platformlarında güzel bir İYİ Partili profili olarak sevilen sayılan karşılığı olan birisi bunu ben söylemiyorum yanlış anlamayın temsil ediyorum. Partiyi dışarıda görücüye çıkartma olayı zaten vardı. Biz partimizin profiline bir nefer olarak katkı koymaya devam ettik. Benim bu göreve talip olmama neden olan teveccüh. Ben bunu İzmir kamuoyunda ortaya koyduğumuz projeler görünürlük çerçevesine tabanımızdan arkadaşlarımızdan ciddi bir teveccüh oldu. Ben bu taleplerini uygun buldum ve aday olmaya karar verdim. Bana bu teveccühü gösteren dava arkadaşlarımız kardeşlerimize, dostlarıma, İYİ Parti aileme teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

“Çok adaylı kongre demokrasiyi getirir”

İYİ Parti İzmir İl Başkan Adayları ile ilgili gelen soruyu cevaplayan Bezircioğlu, “Bu kadar çok aday olması ve talep gelmesinin İYİ Parti’nin güçlendiğini teveccüh gördüğünü birlik ve beraberliğini gösterir. Ben aday sayısından memnunum bu partinin iç dinamiğini de tetikler. Büyüme trendi olan bir partiyiz. Adaylar çok değerli arkadaşlarımızdır, 4 adayın 2’si ile beraber çalıştık diğer aday arkadaşlarımız da çok önemli görevlerde bulundu. Bu demokrasidir güzel bir şey, kimseye sataşma diye algılamayın; ama tek aday olur renksiz yapılır. Çok aday olması demokrasiyi getirir” görüşünü aktardı.

“Hüsmen abi, herkese eşit mesafede”

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte birçok ilçe belediyesinin İYİ Parti olarak alacaklarına ilişkin açıklaması ile ilgili gelen soruya yönelik, “Biz bütün kurgumuzu 2024 seçimlerinde mevcut iktidarın gideceğine inancımız tam diyerek hedef koyduk. Mevcut iktidarın değiştiği bir dönemden sonra 2024 yerel seçimlerinde daha farklı koşullarda girilebileceğini düşünerek bu açıklamayı yaptık. Tabi karar bizim değil genel merkezimizdir” diye konuştu.

Bezircioğlu, kulislerde İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın adayı olduğu iddialarını cevaplayarak, “Hüsmen abi, Hüsmen başkanım tüm adaylara eşit mesafede, siyaseten de milletvekili aday adayı olan ve teşkilatın teveccühü ile göreve talip olan büyüğümüz herkese eşit olması normal” dedi.

Hüsmen Kırkpınar Sinan Bezircioğlu İYİ Parti İzmir