Bilici: Gelecek Partisi ve Saadet Partisi ittifakı her an çemberi genişletebilir

TAKİP ET

Gelecek Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici yerel seçimler için Saadet Partisi ile ittifak kurduklarını ve Türkiye'nin tamamında aday çıkaracaklarını ifade ederek, 'Diğer siyasi partilere de kapılarımız kapanmadı, birden fazla muhalefet partisiyle iş birliği yapılabilir' dedi.

Batuhan KAYA-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER-  Gelecek Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici, yerel seçim için Saadet Partisi ile Gelecek Partisi arasında kurulan ittifakı ve seçim çalışmalarını değerlendirdi. Bilici, iki parti arasındaki ittifakın muhalefet partileri içerisinde büyüyebileceğini ve Saadet Partisi ile birlikte tüm Türkiye’de aday çıkaracaklarını belirterek, “Türkiye genelinde 120 belediye başkanlığı başvurusu aldık, niyetimiz adaylarımızı bir an önce netleştirip kamuoyuyla paylaşmak” dedi.
“Bazı illerde Gelecek bazı illerde Saadet Partisi logosuyla…”
Gelecek Partisi ve Saadet Partisi arasındaki yerel seçim ittifakının kapılarının diğer partilere kapalı olmadığını ifade eden Bilici, “Geçtiğimiz günlerde Genel Başkanımız ile Saadet Partisi Genel başkanı Temel Karamollaoğlu bir araya geldi. Gündemlerindeki maddelerden biri yerel seçimlerdi. Bununla ilgili uzlaşı sağladıkları nokta şu, bazı il, ilçe ve beldelerde Gelecek Partisi logosuyla bazı il, ilçe ve beldelerde Saadet Partisi logosuyla seçime girilecek, belki de birçok yerde de ortak adayla seçime gidilecek. Yerel seçimler için Saadet Partisi ve Gelecek Partisi arasında bir uzlaşı oldu. Bu demek değildir ki diğer siyasi partilere kapılar kapatıldı, ihtiyaç duyulması halinde o ilin siyasi ve demografik yapısı göz ardı edilmeden ihtiyaç duyulduğunda bir ya da birden fazla muhalefet partisiyle iş birliği yapılabilir” dedi. 
“Deva Partisi’ne henüz teklif gitmedi”
Deva Partisi’ne yerel seçim ittifakı için henüz bir teklif gitmediğini ancak ittifak çemberinin her an genişleyebileceğinin altını çizen Bilici, şunları ifade etti;
“Deva Partisi’ne henüz bir teklif gitmedi. Dediğimiz gibi bu çember önümüzdeki günlerde genişleyebilir ancak henüz Deva Partisi ya da herhangi bir görüşme olmadı. Her ilçenin konumuna göre bir çalışma yapacağız. Bizim amacımız başvuru yapan ve Gelecek Partisi’nden aday olmak isteyen, kesinleştirdiğimiz adayları bir an önce kamuoyuyla paylaşmak. İzmir’den belediye başkan adaylığı için müracaatlar var. Şu an bile Türkiye genelinde en son aldığımız müracaat sayısı 120, bunların önemli bir kısmı il belediye başkanlığı, diğerleri de ilçe ve belde belediye başkanlıkları için. Tahmin ediyorum ki sadece Gelecek Partisi’nden toplamda il, ilçe ve beldelerde 500 civarında belediye başkan adayı olacak. Saadet Partisi’yle birlikte bütün seçim bölgelerinde tam kadro seçime girme hedefindeyiz.”
Sağ partilerin adayı İzmir’i kazanabilir
Yerel seçimlerde İzmir’in sağ partiler tarafından kazanılabileceği, adayın belirleyici olacağı değerlendirmesinde bulunan Bilici şöyle konuştu:
“Gelecek Partisi tam da İzmir’in seçmen kitlesine hitap eden bir partidir. Bu şehirde belediye başkanlığı yapan Burhan Özfatura sağ partiden seçilmiş muhafazakâr bir belediye başkanıydı. Bu noktada aktörler çok önemli, toplumun çok iyi tanıdığı, bilgili, becerili birisi sağ bir partiden, örnek vermek gerekirse Ak Parti’den çıkıp aday olduğu durumda kazanamaz diye bir şey yok, kazanabilir. Yerel ve genel seçim dinamikleri farklıdır, yerel seçimde şahıslar çok önem arz eder. Biz, il başkanlarımızın sık değişmesi hususunda bir şanssızlık yaşadık, belki de sokağa çıktığımızda genel başkanımızın tanınırlığı partimizden daha fazladır.”

Mustafa Bilici yerel seçimler Gelecek Partisi her an ittifak