Bilim Kurulu sokağa çıkma yasağı mı istedi? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da...

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısından sonra açıklama yaptı. Koca sokağa çıkmanın kısıtlanması yönünde tavsiye kararı alındığını ve durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiklerini açıkladı. Son sözü Erdoğan söyleyecek.

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığının Bilkent Yerleşkesi'nde saat 17.30'da toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın toplantının ardından basın açıklaması yaptı.

İşte Sağlık Bakanı'nın açıklamaları:

Bugün Kurulumuzda en önemli toplantımızı yaptık. Dünyada başarı göstermiş faaliyetleri inceledik. Hastalığı bulunduğu sınırlan içinde tecrit edelim. Sosyal hareketlilik en alt düzeye inmelidir, buna göre düzenlemelidir. İnsanlar bunun için daha az karşılaşmalıdır.Sokakta geçirilecek zamanın kısıtlanması en önemli konu olmuştur. Virüsün yayılımını önlemek, virüsün yayıldığı yerleri sınırlandırmak. Bunun için hareketliliği olabildiğince azaltmak. Virüsün şehirden şehre taşınmasına set çekmek. Bu yaklaşım belkide şehirlerin izole edilmesi gibi düşünebilmesi gerekir. Artık yeni bir mücadele yöntemi hayata geçiyor. Hastalığın önünü keseceğine inanıyorum. Cumhurbaşkanımıza yeni kararları arz ettim.