Binali Yıldırım İstiklal Marşı'nı kağıda bakarak yanlış okudu

TAKİP ET

AKP'de 3 dönem kuralına takılan ve yeni dönemde Meclis'te olmayacak olan Binali Yıldırım, 'Umarım ve dilerim ki naçizane ismimiz bu büyük millete hizmet etmiş birisi olarak anılır' dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), kuruluşunun 103’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde, pazar günü özel gündemle toplandı.

Partilerin 14 Mayıs milletvekili genel seçimleri için aday göstermediği 328 vekil, son kez Genel Kurul’da yer aldı.

3 dönem kuralına takılan AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Bugünü çocuklarımıza bayram olarak armağan eden, gazi Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, milli mücadelemizi yöneten bütün milletvekilleri, saygıyla, rahmetle, şükranla yâd ediyorum” dedi.

Binali Yıldırım, vedasıyla birlikte AKP TBMM’de skandala imza attı. Binali Yıldırım, Türkiye’nin Anayasası’nda yer alan İstiklal Marşı’nı okuyarak Türk bayrağı açmak istedi. Ancak Yıldırım, İstiklal Marşı’nı kağıttan okumasına rağmen yanlış okudu.

İstiklal Marşı’nı yanlış okuyan Binali Yıldırım, AKP sıraları tarafından alkışlandı. Bayrağı ceketinin iç cebine koyan Yıldırım, kürsüden ‘bayrakları asalım’ sözüyle indi.

AKP’de 3 dönem kuralına takılan ve yeni dönemde Meclis’te olmayacak olan Binali Yıldırım, “Umarım ve dilerim ki naçizane ismimiz bu büyük millete hizmet etmiş birisi olarak anılır” dedi.

binali yıldırım akp