Bir Kira Bir Yuva kampanyasında depremzedeler için 350 milyon TL'den fazla bağış toplandı

TAKİP ET

Kampanya internet sitesi üzerinden devam edecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İhtiyaç Haritası tarafından organize edilen ve çok sayıda sanatçı, gazeteci, siyasetçi ile birlikte farklı dünya şehirlerinin belediye başkanlarının katılımıyla yapılan Bir Kira Bir Yuva kampanyasında depremzedeler için 352 milyon TL maddi bağış toplandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabında paylaştığı bir videoda, “Bu kadarını beklemiyordum. Olağanüstü bir katkı var, toplamaya yetişemiyoruz” dedi.

Kampanya internet sitesi üzerinden devam edecek.

Halk TV’den canlı olarak yayımlanan kampanya kapsamında maddi desteğin yanı sıra depremlerde evlerini kaybetmiş 33 bin 98 depremzede aile için de kira desteği sunuldu. Ayrıca 2 binden fazla boş durumda olan ev de sahipleri tarafından depremzedelere açıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan birer maaşlarını bağışladıklarını açıkladı.

Kılıçdaroğlu verdiği mesajında, “Bu onurlu halk bir daha kimsesiz kalmasın. Biz üzerimize düşeni yapalım. Kimsenin de umutsuz olmasını istemem. Dayanışma kültürü ve ruhuna sahibiz, bu acıyı beraber aşacağımıza inanıyorum” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise eşi ile birlikte bir depremzede ailenin bir yıllık kirasını karşılayacaklarını söyledi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 10 kira bağışı yaparken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise üç ailenin kirasını üstlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu ise iki ailenin birer yıllık kiralarını karşılayacaklarını taahhüt etti.

Cezaevinde tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile eşi Başak Demirtaş ise depremzedelere 10 çadırlık destek verdi.

Birçok büyükşehir belediye başkanı da kampanyaya maddi destek sunacaklarını belirtirken, tiyatro oyuncusu Metin Akpınar 500 bin TL’lik maddi bağış yaptı. Akpınar’ın bu bağışı kısa süre içerisinde sosyal medyada büyük övgü aldı.

Floransa Belediye Başkanı ve Eurocities Başkanı Dario Nardella da telefonla canlı yayına bağlanarak şehirlerin yeniden inşası için destek mesajı verdi.

Kampanyaya Hayko Cepkin, Şenay Gürler, Nejat Yavaşoğulları, Burhan Şeşen, Hüseyin Turan, Erol Evgin, Gülşen, Yıldız Tilbe, Mazlum Çimen ve Pınar Deniz de dahil olmak üzere pek çok sanatçı da katıldı.

Depremde kızını kaybeden Orhan Aydın da kampanyada yer alırken, “Kalbimde cam kırıklarıyla geldim. Bu akşam sadece kendi çocuğum için değil, bütün çocuklar için, dayanışma için geldim buraya. Biliyorum ki başaracağız” dedi.