"Biz insanlarımızın, doğumunda da ölümünde de yanındayız"

TAKİP ET

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile görev yaptığı süreden bugüne yaşananları konuştuk.

Aycan KARADAĞ/GERÇEK HABERCİ- Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kapısını gazetemize açtı. İki dönem boyunca yürüttüğü başkanlık sürecinden, yerel seçimlere kadar birçok konuda sorularımıza içtenlikle cevap verdi.

Başarılı olmanın sırrını insan hayatına dokunmak olduğunu vurgulayan Karabağ, “Biz insanlarımızın, doğumunda da ölümünde de yanındayız” dedi.

Yerel seçimlerle Büyükşehir Belediyesi için adı geçen isimlerin başında gelen Karabağ’a, aday olacak mısınız? Diye sorduğumuzda Karabağ, “Bu benim istememle değil, genel merkezin takdiriyle olacak bir iştir. Eğer ki Genel Başkanımız, Genel Merkezimiz böyle bir talepte bulunurlarsa, o zaman konuşulur” şeklinde cevapladı.

 YENİ YAPILAN CEM EVİ’NDE MUHARREM İFTARLARI VERİLDİ

İki dönem boyunca Bayraklı ilçesinde yapılan çalışmalardan bahseden Karabağ, “Her şeyden önce 2009’dan itibaren biz bir belediye kurduk. Hazır bir belediye değildi. Dolayısıyla kurumsallaşma sürecine devam ettik. Bunun yanında günlük işlerin başarıyla yapılması için mücadele ettik. Yani bu işler temizlik, sağlık, kültür gibi bütün müdürlüklerinin dizaynı yapıldı ve başarılı sonuçlar alıyor. Sosyal İşler Müdürlüğü ve Kültür Müdürlüğü’nün ortaklaşa yaptığı 29 Ekim gösteri ile de markalaşma sağlayıp adımızı duyurduk. Belediyemiz, göreve geldiğimiz ilk günden itibaren belediye hizmet binasını şantiyesini, hayvan barınağını, spor salonlarını, temizlik işleri şantiyesini, 2 tane futbol sahası, yaklaşık 33 tane park yapıldı ve 120 metrekare parkın bitirmesini sağlayıp oyun parkları iyileştirildi. 350 bin metrekare kilit parke yapıldı, bir dershane ve bir kız yurdu yapıldı ardından Engelliler Merkezi’mizde 3 araçla engelli vatandaşlarımıza hizmete sokuldu. Sosyal hizmetlerle beraber binlerce ailemize yardımda bulunuldu, Ramazan aylarında her gün 3 bin 500 kişiye, yeni yapılan Cem Evi’nde de Muharrem iftarları verildi.” şeklinde konuştu.

DEPREM ETÜT MERKEZİ’Nİ, TÜRKİYE’DE KURAN İLK BELEDİYE OLDUK

Başkan Karabağ, sözlerine şöyle devam etti:

“Sağlık işleri Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi ve geçtiğimiz sene yaklaşık 20 bin vatandaşımızın diş tedavileri yapıldı ayrıca 7 adet diş polikliniğimiz bulunmakta ve 8. Poliklinik açılmak üzere. Bunun yanında sporda 3 bin kişiye varan yaz kursları verildi. Eğitimde bin 100 öğrencimize her sene burs verilmekte. Deprem Etüt Merkezi’ni, Türkiye’de kuran ilk belediye olduk. 28 tene semt evi açtık ve geçtiğimiz sene 300 bin vatandaşımız bu olanaktan faydalandı. Üretici Kooperatifi ile Halk Eğitim Merkezleri’mizde eğitim gören ve sonrasında üretim yapan arkadaşlarımızın ürettiği ürünleri pazarlamaya geçirdik. 6 pazar yeri kurduk ve Arif Sağ Kültür Merkezi’ni faaliyete geçirmek üzereyiz”

BAYRAKLI, İZMİR’İN GELECEĞİDİR

İzmir halkının, Bayraklı Belediyesi’nin diğer belediyelerden temizlik ve kültür işlerinde önüne geçtiğini ifade eden Başkan Karabağ, “Bir belediyenin günlük işlerde kendi vatandaşını huzur ve refaha kavuşması için yapması gereken tüm asli görevleri başarıyla yerine getirmeye çalıştık. Temizlik ve kültür işleri anlamında İzmir’de ki belediyelerin önüne geçtik. Bunu ben söylemiyorum, İzmir halkı söylüyor. 8 yıl içerisinde yeni bir belediye hizmet binası kazandırmak, bir ilçe için çok önemlidir. Baktığımız zaman Bornova ilçemizde, 1982 yapılan belediye binası hala kullanılmakta. Birçok ilçemiz hala binası yok. Biz, bir şeylerin istendiği zaman yapılabileceğinin farkındayız. Bayraklı, artık ticaret ve turizm merkezleri ile gözde ilçe olma yolunda ilerliyor. Adliye burada bulunmasına rağmen sınırlarımız içine dahil edemedik ama defterdarlık binası ilçemize yapıldı. Emniyet Müdürlüğü, belediyemizden bina yapmak için arsa talep etmekte ve yeni şehir hastanesi buraya yapılır. Yat limanları yakında yapılmaya başlanacak. Dolasıyla Bayraklı, İzmir’in geleceğidir. 8 mahalle ile Karşıyaka’dan bize bağlanan Yamanlar-Gümüşpala aksının imar planları hazırlandı. Doğançay imar planı hazırlandı ve yakında tapuları dağıtacağız. Geriye bir tek Bayraklı merkezde ki gecekondu mahallerinin revizyonu kaldı; bunun sebebi Büyükşehir Belediyesi’nden kaynaklanan bekleme sıkıntısıdır. Dolayısıyla göreve geldiğimiz 10 yıla birçok ilçenin yapamadığı işleri yapan bir ilçe olarak hayata geçtik. Bunu ben değil, İzmir halkı dile getiriyor” ifadelerine yer verdi.

İNSANLARIN HAYATINA OLUMLU ANLAMDA MÜDAHİL OLAN BİR KİŞİ, NEDEN BAŞARILI OLAMASIN?

Başarılı olmanın sırrını ise Karabağ, insana dokunmak olduğunun altını çizerek, “Biz insanlarımızın, doğumunda da ölümünde de yanındayız. Cenaze aracı hizmeti vermekteyiz. İnsanlarımızın iyi gününde de kötü gününde de başardığımız kadarıyla yanında olmaya çalışıyoruz. Az önce saydığımız hizmetlerimiz bizi farklı kılıp ön plana çıkartıyor. İnsanların hayatına olumlu anlamda bu kadar müdahil olan bir kişi, neden başarılı olamasın? Çok maliyetli işler değil bunlar. Yalnızca istemek gerekiyor. Ben yapılan hizmetlerden dolayı AKP mahalle başkanlarının bana oy verdiklerini biliyorum. Gelip kendileri tebrik edip, bunları söylüyorlar. Hemşeri siyaseti yapmadık. Tek amacımız insanımıza dokunabilmekti. Bunu başardık” diye vurguladı.

 

BERABER ÇALIŞTIĞIMIZ KİŞİLERİN İHANETİ İLE KARŞILAŞTIK

Başkanlık sürecinde en büyük pişmanlığının ise Karabağ, şu şekilde ifade etti:  

“Keşke yapmasaydık dediğimiz genelde insani unsurlar oldu. Çok sayıda yanımıza alıp, yetki verip beraber çalıştığımız kişilerin ihaneti ile karşılaştık. Bu da genel anlamda insan malzemesinin ne kadar çürüdüğünü göstermekte. Yapacak bir şey yok. Biz iyilik yapamaya devam edeceğiz”

İZSU’NUN YATIRIMLAR DÂHİLİNDE YENİDEN REVİZE EDİLMESİ GEREKİYOR

İzmir’de özellikle son dönemde, etkili olan kötü koku, hakkında da konuşan Karabağ, “Bu olayla alakalı bizim elimize gelen ciddi ve resmi bir açıklama yok. Arıtma tesislerinin pompa istasyonları 1990’lı yıllarda o günün teknolojisi ile yapıldı. Zaten pompa istasyonları kendi bölgesine koku yapıyordu. Bu eskimiş teknolojinin acilen yenilenmesi gerekiyor. Eğer şehrin kapasitesini karşılamayan bir arıtma tesisi varsa İzmir’de, bu çok önceden tespit edilmeli ve İZSU’nun yatırımlar dâhilinde yeniden revize edilmesi gerekiyor” dedi.

SEÇİM SÜRECİNDE OLDUĞUMUZ ŞU GÜNLERDE, HALKIN ÖNÜNE DOĞRU ADAYLAR KOYMASI GEREKİYOR

İzmir’de ki diğer CHP’li belediyeler hakkından düşüncelerini sorduğumuzda ise Karabağ, Benim bunu yorumlamam doğru olmaz. Sonuç olarak hepsi kendi belediyelerimiz. Bunun genel merkez tarafından değerlendirilmesi daha doğru.  Genel Merkez’in bu anlamda çalışma yapıp seçim sürecinde olduğumuz şu günlerde, halkın önüne doğru adaylar koyması gerekiyor” şeklinde yorumladı.

İKTİDAR PARTİSİ, PROFESYONEL ŞİKÂYETÇİLER KULLANIYOR

İktidar tarafından CHP’li belediyeler, baskı ile karşılaşıyor musunuz? Sorusuna ise Karabağ, İktidar partisi, profesyonel şikâyetçiler kullanıyor. Bunlar her yerde olabiliyorlar. Öyle ki beraber çalıştığımız arkadaşlarımız bile olabiliyor. Bunların siyaseten arkasında durulup şikâyet ve karalama yapmaları için gerek tüm destek sağlanıyor” dedi.  

BENİ ADAY YAPIN DEMEM

Yerel seçimlerle Büyükşehir Belediyesi için adı geçen isimlerin başında gelen Karabağ, kendisinin istemesiyle değil Genel Merkez’in taktiriyle olacağını ifade ederek, “Eğer ki Genel Başkanımız, Genel Merkezimiz böyle bir talepte bulunurlarsa, bunlar o zaman konuşulur. Ben 10 yıldır Belediye Başkanlığı yapan biriyim. Siyasi geçmişim; 1973’den günümüze devam ediyor. Ben bulunmaz Hint kumaşıyım, beni aday yapın demem” diye belirtti.

YÜZ YÜZE GELDİĞİMDE GEREKLİ MERCİLERLE PAYLAŞIRIZ

Mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu nasıl bulduğunu sorduğumuzda ise Karabağ,Kendi belediye başkanlarımızı beğenip-beğenmeme konusunda, basının önünde eleştiri yapmam. Ben partiliyim. Onu, yüz yüze geldiğimde gerekli mercilerle paylaşırız”  şeklinde cevap verdi.

BİR AY ÖNCEDEN HALK TV’DE BOY GÖSTEREN BÜTÜN ARKADAŞLAR, LİSTENİN BAŞINA GELDİLER

Geçtiğimiz günlerde Ege Bölge Toplantısında, Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’nın, yerel seçimlerde önseçim yapılmayacağını açıklaması hakkında ise Başkan Karabağ,Önseçim kiminle, nasıl, hangi koşullarda yapılacak? Geçen dönem milletvekilleri seçimi sürecinde, 60 bin üyenin olduğu 2. Bölge’de, her gün televizyona çıkan arkadaşlarımız, tanınmışlık oranını arttırdı, bir ay önceden ön seçim yapıldı. Bir ay önceden Halk TV’de boy gösteren bütün arkadaşlar, listenin başına geldiler. Şimdi bu adaletli miydi? Bu şekilde önseçim, doğru sonuçlar vermiyor. Önseçim koşulları doğru ayarlanacak ve üyeler hiçbir etki altında kalmayacak. Partimizde içinde birçok partili olmayan unsur üye. Bu adamlar, bizim içimizdeki doğru insanları seçmezler. Bir kere partinin üye yapısını değiştirmek lazım. CHP’li seçmenin olduğu yerde önseçim mümkün. Mesela; Bornova’da, Karşıyaka’da olabilir. Ama seçimin kişiye bağlı olan yerlerde bu öyle olmaz. Büyükşehir’de de olmaz bence” dedi.

SANA İHTİYAÇ DUYMUYOR DEMEKTİR

Mevcut ilçe başkanları kendi bölgesinde otomatik aday olduğunu belirten Karabağ, “Ben adaylık müracaatı etmezsem Genel Merkez’in beni arayıp, bunu sorması gerekiyor. Bu herkes için geçerli. Bunu sormuyorsa, sana ihtiyaç duymuyor demektir” dedi.

bayraklı belediye başkanı hasan karabağ yerel seçim başkanlık süreci röportaj