Boğaziçi eylemi nedeniyle Kadıköy'de gözaltına alınan 94 kişiden 65'i serbest bırakıldı

TAKİP ET

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışma amacıyla İstanbul Kadıköy'de eylemde gözaltına alınan 94 kişiden 65'i serbest bırakıldı. Valilik, Beşiktaş ve Sarıyer'de gözaltına alınan 11 kişinin ise ev hapsi kararıyla serbest bırakıldığını açıkladı.

Boğaziçi Üniversitesi'ne 12 Eylül askeri darbesinden sonra ilk kez kurum dışından rektör atanmasını protesto amacıyla dün Türkiye genelinde eylemler yapıldı. İstanbul Emek Barış Demokrasi Güçleri'nin dün akşam Kadıköy'de yapmak istedikleri eyleme polis gaz bombası atarak saldırdı, çok sayıda kişi şiddet uygulanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre Kadıköy'de gözaltına alınan 94 kişiden 65'i serbest bırakıldı. 29 kişinin ise ifade işlemlerinin sürdüğü açıklandı. 

11 KİŞİYE EV HAPSİ

Valilik ayrıca Beşiktaş ve Sarıyer'de gözaltına alınan 11 kişinin ise ev hapsi kararıyla serbest bırakıldığını açıkladı. Valilik açıklaması şöyle:

 

"Cumhuriyet Başsavcılığı talimatlarıyla gözaltına alınan ve dün yapılan savcılık sorgusunun ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen; (E.D.A), (A.D.A), (M.H), (U.B.Ç), (V.Ç.A), (H.Y), (H.S), (G.T), (R.D), (R.Ö) ve (A.Ö) isimli şahıslar hakkında, çıkarıldıkları 2. Sulh Ceza Hakimliğince Adli Kontrol (Ev Hapsi) tedbiri uygulanmıştır.

02 Şubat 2021 Salı günü çeşitli grup ve sivil toplum kuruluşlarının sosyal medya hesaplarından Kadıköy İskele Meydanı’nda toplanma çağırıları yaptıkları ve akşam saatlerinde bir grup göstericinin toplandığı tespit edilmiştir. Kadıköy ilçemizde düzenlenen yasadışı toplanmada yakalanan (94) şüphelinin (29)’u hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları ile gözaltı işlemi uygulanırken, (65) şahıs ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştır. Gözaltında bulunan (29) şüphelinin işlemleri devam etmektedir."