Bornova aday adayı Eşki; "Seçim öncesi sıkışmışlığın içerisindeler"

TAKİP ET

Artı35’e konuk olan Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Eşki “Yerel seçim öncesi bir sıkışmışlığın içerisindeler. Ekrem İmamoğlu’nun karşısında kaybedecek bir aday bile bulamıyorlar” dedi.
Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Eşki Artı35’te aday adaylığına ve Türkiye gündemine ilişkin Gazeteciler Adem Nakçı ve Adem Sarıkaya’nın sorunlarını yanıtladı. 
“BİR ALGININ YAPILDIĞINI BİLİYORUZ”
Şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e gösterilen tepkiyi provokasyon olarak değerlendiren Eşki; “Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum ve tüm milletimizin başı sağ olsun. Terör örgütlerinin seçim dönemlerinde kurulu bir saat gibi terör eylemleri yapması gerçekten düşündürücü. Terör ülkemizin kanayan yarası, devletin bu konuda müdahale etmesi lazım. Genel başkanımıza yapılan eylemi provokasyondan başka bir şekilde değerlendiremeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ülkemizin kurucu partilerinden ve Kuvayi-Milliye’nin partisidir. Bizleri terörle yan yana getirmek sadece artan ekonomik bunalımı kapatmak ve seçime giderken yeni bir tartışma alanı yaratmak amacı taşıyor. Bunu genel seçim döneminde de gördük.  Şehit yakınlarının genel başkanımıza yönelik saldırılardan rahatsız olduğunu biliyorum. Tüm Türkiye’de bir algının yapıldığını biliyoruz” sözlerini kullandı. 
“KAYBEDECEK BİR ADAY BİLE BULAMIYORLAR”
İmamoğlu’nun İstanbul’da yaptığı hizmetleri sıralayan Eşki tüm bunların iktidara rağmen yaptığının söyledi ve CHP belediyeciliğinin başarılı olduğunu vurguladı.
Eşki sözlerine şu şekilde devam etti “Yerel seçim öncesi bir sıkışmışlığın içerisindeler. Ekrem İmamoğlu’nun karşısında kaybedecek bir aday bile bulamıyorlar. Biz anketleri de takip ediyoruz. Büyükşehirlerimizde büyük farklarla kazanacağız. Kazanacak aday aramaktan vazgeçmişler ve dediğim gibi daha az nasıl bir hasarla çıkarız telaşındalar. Kimse Mansur başkan ve Ekrem başkanın karşısında tabiri caizse dayak yemek istemiyor.  İktidarın Bugün masaya koyduğu terör ve bunun karşıtı olarak milliyetçi muhafazakâr yapıyı konsolide etmesi de bunun bir ürünü. Gündem değiştirmek için başka yollara da başvuracaklar.”
“KENDİMDEKİ TECRÜBEYİ GÖRÜYORUM”
Türkiye’de orta sınıf ve alt sınıf ayrımının kalmadığını belirten Eşki; “Bu dönem altyapıya çok yatırım yapıldı. Körfezde yapılan çalışmalar sayesinde 2024 yılında artık koku olmayacak. Vatandaşımız artık o kokuyu hatırlamayacak. Kemeraltı’ndaki çalışmalar da yine aynı şekilde çok önemli. Doğru tarıma çok büyük yatırımlar yapıldı. Ülkemizde gerçekten büyük bir enflasyon sorunu var ve bu sorunu asgari ücretle çalışan emekçiyi yordu. Biz CHP belediyelerinin de emekçiyi ezdirmemek için uyguladığımız bir maaş politikası var. Giderlerimiz çok artıyor. Sadece personel giderlerimiz değil mazot giderlerimiz de çok artıyor. Fakirleşen bir toplum olduğu için sosyal yardımlarımız arttı ve bu durumlar bir süre sonra belediyeleri çalışamaz hale getirmeye başladı. Belediyecilik bir denge işi. Denge işi de sokaktan gelebilecek verilerle yapılır. Ben de bu nokta da kendimdeki tecrübeyi görüyorum. On seneden fazladır belediyecilik yapıtım, sendika başkanlığı yaptım, örgütten geliyorum ve sürekli sokaktayım. Bu anlamda bu tecrübeyi doğru kadrolarla anlatabilirsek eğer güllük gülistanlık ortamı yaratabileceğimiz düşünüyorum.
“ESTETİK BİR BORNOVA HAYALİMİZ VAR”
İstihdam politikalarının doğru yapılması gerektiğini söyleyen Eşki kentsel dönüşüm için doğru yol haritasının nasıl olması gerektiğini de anlatarak ne tür projelerin yapılacağına ilişkin bilgiler verdi. Belediyelerdeki israfa değinen Eşki; “Öyle personeller var ki gerçekten bankamatik diyemezsiniz bile. Belediyenin iş yükünü almıyor, vatandaşın herhangi bir ihtiyacını karşılamıyor. Bu da atıl olan bir hizmet. Belediye de herkese uygun olan alanda çalıştırdığın ve doğru şekilde hareket edildiği zaman ortaya çok büyük bir verimlilik çıkacak.  Bornova belediyesinin son yirmi yılına hakim birisiyim ve yirmi yılına da talibim. Bu nokta da idolüm Abdül Batur. Ben daha önceki belediye başkanlarına gelen tepkileri biliyorum. Son yirmi yılda belediye başkanlarının yaptıklarını toplayıp halkın hangisini daha çok sevdiğini ölçüp bunları tekrardan hayata geçireceğiz. Temel gereksinimleri önceliklerimiz yaparak projeler üreteceğiz. Estetik bir Bornova hayalimiz var” dedi. 
“VATANDAŞIN NEYE İHTİYACI OLDUĞUNU BİLİYORUM”
Bornova’nın önemli bazı problemlerine değinen Eşki; “Bornova’da çevre halkı rahatsız eden Batıçim tesisleri gibi başka tesisler var bu tesisler çevre halkın son derece halkı rahatsız ediyor. Çevreyle uyumlu, kent yaşamını kolaylaştırıcı, yardıma ihtiyaç olduğu durumlarda insanların yardımına koşan bir belediyecilik anlayışı izlenecek. Bütüncül bir yaklaşımla projeler yapılacak. Batıçim ’de Bornova’ya ve İzmir’e yakışan bir perspektifle yapılabilecek ne varsa yapacağız. Maalesef Bornova’da beş senedir kent konseyleri yok. Biz kent konseylerini yapacağız ve içerisinde de gençlik merkezleri kurulacak. Bunun dışında genç nüfusun daha fazla zaman ayırabileceği alanlar için projelerimiz var. Üniversite öğrencilerinin vakit geçirmek için Bornova dışına çıkma ihtiyacı duymayacağı kamusal alanlar ulaştırmak istiyoruz. Bornova’daki vatandaşın neye ihtiyaç olduğunu biliyorum. Doğru kadrolarla yerel yönetim anlamında başarılı bir yöneticilik yapmak istiyorum” diye belirtti.

Ömer Eşki Bornova Belediye Başkan Aday Adayı